Barcelona & shoppailu: 9 paikkaa, josta löydät ostokset

Listaamme 9 shoppailuvinkkiä Barcelonaan; ostoskadut, ostoskeskukset ja pari muuta vinkkiä.

Barcelonan ja Espanjan rahayksikkö on tietenkin euro ja käteisrahaa saat kätevästi vaikkapa Visa Electronilla tai muulla kansainväliseen käyttöön soveltuvalla pankki/luottokortilla.

Isommat liikkeet toki huolivat myös kortin maksuvälineenä.

Barcelonan hintataso on Suomea alhaisempi, mutta esim. merkkiliikkeissä hinnasto on kuta kuinkin samaa. Mutta Barcelonan valtiksi nousee luonnollisesti tarjonnan suuruus.

Jaamme seuraavat 9 ostosvinkkiä muutaman eri kategorian alle:

Ostoskadut

Placa de Catalunya on shoppailusta kiinnostuneen tukikohta Barcelonassa. Tämän aukion ympäristö on muutenkin sijainniltaan kenties paras paikka ottaa majoitus. (Lue myös 9 hotellisuositustamme hyvällä sijainnilla)

Tältä aukiolta lähtee katuja moneen suuntaan, jotka ovat täynnä kauppoja (lähinnä isoja merkkiliikkeitä). Tässä 3 ostoskatupoimintaa:

 

1. Passeig de Gràcia / Avinguda del Portal de l’Àngel – bling bling

Placa de Catalunyalta alkaa siis tämä iso ostoskatu, jossa on kaikkea niin perus henkkamaukasta aina luxuriöösempiin merkkeihin, kuten Dolce & Gabbana, Chanel, Cartier jne.

Kadun nimi muuttuu Catalunyan aukion kohdalla (katujen nimet siis tuossa otsikossa yllä). Molemmilla kadunpätkillä on shoppailtavaa niin maan perusteellisesti.

Tällä kadulla on paljon ravintoloita ja puiston penkkejä, mikäli sinä tai reissukumppanisi suosii chilaksoitumista juoman äärellä ylenpalttisen shoppailun sijaan.

 

2. La Rambla – tuliaiskrääsää, tavaratalo + ruokatori

La Rambla alkaa niinikään Placa de Catalunyalta ja jatkuu aina merenrantaan asti. Sen alkupäässä (Catalunyan aukio) sijaitsee myös suuri tavaratalo, El Corte Inglés, eli kuta kuinkin Espanjan versio Stockmannista.

Ramblan varrelta löytyy ne perus tuliaisostokset, eli ne mukit, laukut ja paidat Barcelona-teksteillä varustettuna. Muitakin, isompia liikkeitä on, sekä paljon pikaruokaloita.

Myös kadun puolivälin tienoilla kadun sivussa sijaitsee La Boqueria -niminen elintarviketori. Siellä kannattaa varsinkin ruoasta kiinnostuneen käydä katselemassa meininkiä ja maistelemassa erilaisia mehuja ja hedelmiä.

 

3. Carrer de Pelai – edullista muotia

Tämä muutaman sadan metrin kadunpätkä lähtee niinikään Catalunyalta. Tämän varrella sijaitsee sellaisia ketjuvaateliikkeitä kuten Bershka, Stradivarius, Zara, Pull&Bear, Foot locker jne.

Eli edullista muotia niin naisille kuin miehillekin ja sellaisia merkkejä, joita ei Suomessa ole.

Barcelonan ostoskeskukset

4. La Maquinista – suurin

Barcelonan ja samalla koko Katalonian suurin ostoskeskus on La Maquinista. Yli 250 000 neliömetriä shoppailutilaa ja yli 240 liikettä. Sijaitsee tosin hieman ydinkeskustasta syrjemmässä, mutta paikalle pääsee toki julkisilla kulkuneuvoilla tai kohtuu edullisesti taksillakin.

Osoite: Carrer de Potosí, 2, 08030 Barcelona, Espanja

 

5. Las Arenas – erikoisin

Vanhaan härkätaisteluareenaan rakennettu Arena ostoskeskus tarjoaa reilut 30 000 neliömetriä tilaa. Ei siis mikään jättimäinen shopping sentteri, mutta jo nähtävyytenä ja historiansa vuoksi mielenkiintoinen kohde.

Täällä käynti voidaan yhdistää esimerkiksi Montjuic -vesilähde-show’hun tai MNAC -taidemuseossa käyntiin (Lue lisää Barcelonan nähtävyyksistä)

Osoite: Plaça de toros de les Arenes, 08038 Barcelona, Espanja

 

6. Diagonal mar – perus ostoskeskus

Toinen tunnettu ostoskeskus, Diagonal Mar sijaitsee lähellä merenrantaa, n. 5 km La Ramblalta, eli hieman ydinkeskustan ulkopuolella.

Täällä on yli 160 erilaista liikettä, kahvilaa ja pikaruokaravintolaa.

Osoite: Av. Diagonal, 3, 08019 Barcelona, Espanja

 

7. Maremagnum – meren rannassa

Ehkä parhaalla sijainnilla oleva ostoskeskus on La Ramblan kävelykadun rannan päässä sijaitseva Maremagnum. Se sijaitsee suoraan veden äärellä ja itse asiassa veden päällä.

Hyvät mahdollisuudet ostosten tekemiseen, kahvitteluun ja syömiseen hienoilla näkymillä.

Osoite: Edifici Maremàgnum, Moll d’Espanya, 5, 08039 Barcelona

 

Muut Barcelonan ostospaikat

Vielä pari vinkkiä. Nämä kaksi aluetta – Raval ja Barri Gotic jakaantuvat La Rambla -kävelykadun molemmille puolille:

Barcelona ostosalueet

8. Raval

Kun kävelet La Ramblaa rannasta kohti Placa de Catalunyaa, vasemmalle poiketessasi pääset Ravalin kaupunginosaan.

Ravalilla on ollut huono maine rikollisuudesta johtuen, mutta gentrifikaatio jyllää myös Ravalissa, eli hämäräpuuhat ovat vähentyneet ja hipsterien pikkuputiikit ja baarit ovat valtaamassa tontteja.

Lue myös: Halpa hotelli Barcelonasta haussa? 7 suositusta

9. Goottilaisen korttelin pienet kaupat

Ja sitten ”oikealla puolella” puolestaan on Barri Gotic, eli goottilainen kortteli.

Täällä sijaitsee paljon pienempiä designer-kauppoja. Mielenkiintoinen alue käveleskelyyn ja kahvitteluun, vaikka shoppailu ei olisikaan pääosassa!

Ostostarjontaa Barcelonassa siis on vaikka kuinka paljon – niin edullista liikettä kuin kalliimpaakin. Eli hyvä mahdollisuus lähteä tyhjähköllä matkalaukulla liikenteeseen ja palata sitten täydellä laukulla uusien vaatteiden kera!

PS. Jos tarvitset reissaajaystävällistä luottokorttia, hae vuosimaksuton Norwegian Visa (sen hakee muutamassa minuutissa ja se tulee postitse kotiin yleensä n. viikossa).

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here