Bangkokin hintataso tarkastelussa + kokemuksia ja vinkkejä

Tässä artikkelissa Bangkokin hintataso tarkastelussa näin vuonna 2018. Oheistarjoiluna vielä muutama käytännönläheinen vinkki reissuusi – ja etenkin budjettimatkailijoille tai muuten vain hinnoista kiinnostuneelle.

Thaimaassa on käytössä Thaimaan baht ja tätä kirjoittaessa yksi euro on hieman vajaa 39 bahtia.

Jos vaihdat käteistä paikan päällä, olivat vaihtokurssit (02/2018) seuraavanlaiset:

  • lentokentällä 1 € = n. 36 bahtia
  • keskustassa 1 € = n. 38,2 bahtia

Ja noista ei siis mene enää vaihtokuluja. Eli esim. jo 100 € vaihtaessa säästää n. 5 € edestä rahaa, kun vaihtaa vasta keskustan vaihtopisteissä eikä lentokentällä. Automaatista saa toki myös rahaa – niitä kuluja ja vaihtokursseja voi kysyä omasta pankista (PS. jos sinulla on kokemusta asiasta, laita toki kommenttia artikkelin loppuun!)

Tässä siis niitä yleisimpiä hintoja matkailijalle:

Asumisen hintataso Bangkokissa

Bangkokin hotellit ovat varsin edullisia ja niitä on tarjolla pilvin pimein eri budjeteille. Ihan OK 3 tähden hotellin saa alkaen vain n. 15-20 € per yö hintaan.

Jos on reppureissaaja ja haluaa tavata muita bäkpäkkereitä, kannattaa asua Khao San Roadilla (tai sen läheisyydessä), jossa on paljon edullisia majapaikkoja.

Airbnb:n kautta saa monen hintaista kämppää. Jos etsii jotain hienompaa kämppää pilvenpiirtäjistä, kannattaa katsoa Airbnb:n tarjontaa. Siellä on monia asuntoja tällaisista isoista kerrostaloista, joissa on yleensä uima-allas, pieni kuntosali ja jopa päivittäinen siivous. Modernit kämpät voivat olla lyhytaikaisiin vuokrauksiin tyypillisesti n. 30-60 € välimaastossa per yö. Hieman kulahtaneempaa kämppää saa toki halvemmalla.

Syömisten ja juomisten hinnat Bangkokissa

Bangkokin hintataso varsinkin syömisten suhteen on todella edullinen. Mutta toki siellä voi syödä kalliillakin, jos lähtee pilvenpiirtäjien kattoravintoloihin syömään illallista.

Katuravintoloissa ja paikallisten suosimissa ”ruokaloissa” voi edelleenkin näin vuonna 2018 syödä jopa alle 1 eurolla pienen perusaterian. Se koostuu yleensä nuudeleista tai riisistä ja lihasta tai muusta proteiinipitoisesta syötävästä. Näiden hinnat siis yleensä 30-80 bahtin välimaastossa (0,75 – 2 €).

Lisäksi yleensä isoissa ostoskeskuksissa on oma ruokala-tyyppinen ravintolakerroksensa. Niissä ladataan ensin kortille rahaa ja sitten käydään hakemassa linjastotyyppisestä ravintolassa. Näissä pienen kana/nuudeliaterian hinta voi olla niinkin alhainen kuin 30 bahtia (0,75 €). Laatu voi olla joskus melkoisen kouluruokamaista skeidaa, mutta joskus saa todella hyvääkin ruokaa.

bangkok kokemuksia
Noin 1 € annos – nuudelia ja kanaa

Sitten kun mennään ”oikeaan” ravintolaan, perus thai-ruoan saa yleensä n. 150-200 bahtin hintaan ja hieman spesiaalimmat ruoat menee sitten keski-eurooppalaisempiin hintoihin – n. 500+ bahtiin (12+ euroa). Pieni olut on tyypillisesti n. 100 bahtia (2,50 €).

bangkok ruoka hinta
175 bahtin annos – n. 4,50 € – viihtyisässä ja modernissa ravintolassa

Starbucksissa perusfiltterikahvi tai Americano on 105 bahtia (n. 2,50 €), erikoissumpit vähän enemmän. Kakun palanen 140 bahtia (n. 3,50 €). Muissa kahviloissa yleensä vähän halvempaa, katukojuista kahvi yleensä alkaen 40 bahtia (1 €).

Subwayssa puolikas subi noin plus-miinus 100 bahtia (2,50 €).

Ketjuravintolassa pizza (ei mikään kovin iso) voi maksaa n. 250 bahtia (6 €).

McDonald’sissa BigMac-ateria 185 bahtia (vajaa 5 €).

Perus baarissa 0,33L oluen hinta voi olla n. 90-130 bahtia (n. 2-3 €). Hienommassa yökerhossa n. 250 bahtia (6 €) – samoin cocktailien hinnat alkaen n. 250 bahtia.

7-Elevenissä (kioski) tai ruokakaupassa 1,5L vesipullo alkaen n. 14 bahtia (n. 0,30 €), olut alkaen 35 bahtia (0,90 €) per 0,33L tölkki.

Liikkuminen BKK:ssa

Lentokentältä (Suvarnabhumi = BKK) pääsee keskustaan kätevimmin Airport Link -junalla. Sieltä sitten voi jatkaa metrolla tai muilla alla mainituilla menetelmillä lopulliseen kohteeseen. Airport Link -junamatka lentokentältä keskustaan maksaa maksimissaan 45 bahtia (n. 1 €) – riippuen mille pysäkille asti matkustaa.

Sitten Bangkokin sisällä liikkuminen voi tapahtua monella eri menetelmällä, tässä muutamia tapoja, hintoja ja vinkkejä:

bangkok hinnat

Skytrain (BTS), eli ilmajuna. Lipun hinta riippuu matkan pituudesta, mutta on 16 – 59 bahtin välillä (n. 0,4 – 1,5 €) per kyyti.

Tuktuk, eli 3-pyöräinen mopotaksi. Ei tarkempia hintatietoja, mutta yleensä jopa kalliimpi kuin oikeat taksit. Menee lähinnä hauskana kokemuksena.

Skootterikuskit (tunnistat oranssista liivistä kuskilla, hengailevat yleensä tietyissä kadunkulmissa). Todella käteviä ruuhka-aikaan, kaverit suhaavat autojen välistä, välillä sisäpihojen/jalkakäytävän/parkkihallien kautta oikaisten ja välillä hypätään hidastetöyssyistä sellaisia 3 metrin siivuja. Ok, tuo viimeisin oli hieman liioiteltu. Kuskeja on monenlaisia; osa ajelee rauhallisesti, osa on todella sulavia kaistojen välissä kaahaajia. Skootteritaksien hinnat ovat alkaen vain 20 bahtia (0,50 €) lyhyistä siirtymistä – joskus jopa vain 10 bahtia. Kyytiläinen on yleensä aina ilman kypärää, eli pientä riskiä on tietty ilmassa tässä toiminnassa.

Grab: paikallinen ”Uber”. Laitat sovellukseen lähtö- ja päätepisteen ja se ilmoittaa kiinteän hinnan kyydille. Maksat joko sovelluksen kautta luottokortilla tai suoraan kuskille käteisellä. Voit valita joko henkilöauton tai muita isompia autoja tai jopa skootterikyytejä. Ei tarvitse tingata tai kohdata yllätyksiä, kun näet suoraan sovelluksesta kyydin hinnan.

Taksi (taxi meter): hyppäät kyytiin, kerrot määränpään ja varmistat, että kuski laittaa mittarin päälle (joka määrittelee kyydin hinnan). Aloitusmaksu 35 bahtia. Esimerkiksi n. 2 km matkalla hinta asettui 55 bahtiin (1,50 €). Taksien hintataso Bangkokissa on kyllä yllättävän edullinen verrattuna esim. julkiseen liikenteeseen.

Jokilaiva: riippuen matkan pituudesta, yleensä plus-miinus 15 bahtia (n. 0,40 €) per kyyti.

Muut hinnat Bangkokissa

Muutamat muut hinnat Bangkokiin:

Prepaid data-sim-kortti taitaa olla nykyään jokaisen matkailijan must-ostos. Niitä saa kätevästi Thaimaasta ja Bangkokista – vaikka suoraan lentokentältä. Esimerkiksi 30 päivää voimassa olevan sim-kortin saa alkaen n. 300 bahtin (7-8 €) hintaan, johon sisältyy 1 GB dataa täydellä vauhdilla (jonka ylityttyä data edelleen toimii, mutta vain hitaalla nopeudella). Gigalla pärjää, jos käyttää vain Google Mapsia, Grabia ja muita semi-vähän dataa käyttäviä sovelluksia. Mutta lentokentällä myytävät paketit ovat yleensä n. 1000 bahtin tuntumassa (n. 25 €)

Vierailu kuninkaan entisessä asumuksessa, Grand Palacessa 500 bahtia (n. 13 €)

Hienot näköalat tarjoavalle Wat Saket -temppelille sisäänpääsy vain 20 baht (0,50 €)

Vierailu Lebua at State kattobaarissa (jossa kuvattiin Hangover 2 -leffa) ilmainen, mutta drinkkien hinnat ovat tyypillisesti jopa lähempänä 1000 bahtia (n. 20 €)

Thai-hieronta alkaen n. 250-300 bahtia per tunti (n. 6-8 €)

Halpoja t-paitoja ja hihattomia saa toreilta ja markkinoilta n. 80-250 bahtin (2 – 7 €) hintaan riippuen itse tuotteesta ja omasta tinkaamisesta.

Tupakka maksaa Bangkokissa kansainvälisestä merkkituotteesta n. 100 bahtia (2,50 €) per aski.

Yhteenveto

Eli Bangkokin hintataso on varsin edullinen, jos syö ja liikkuu kuin paikallinen. Samoin hotellit ja muut asumukset ovat mukavan halpoja.

Mutta jos ja kun käy paljon länsimaalaisissa kahviloissa ja -ravintoloissa, ja laittaa mopon keulimaan yöelämän puolella, silloin myös budjetti alkaa paisumaan eurooppalaisiin mittoihin!

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

1 KOMMENTTI

  1. EI oo thaimaa halpa enää ja jos vielä verrataan esim. espanjaan tai muihin välkkärimaihin niin lentohintojen erotuksella ostelee aika paljon. Ilmastoa kehuvat niin kovasti mutta täällä asuneena voin kertoa että suomalaiselle aivan liian kuuma.
    jA ERITYISESTI ÄRSYTTÄÄ RASISMI …paikalliset menee omilla hinnoillaan ja turisti maksaa 10-100 kertaisesti.
    Hinnat on monesti merkitty thaimaalaisilla numeroilla niin ei turistiparka edes ymmärrä. Itse osaan kieltä ja kysyin oikein että miksi minulle maksaa 1000 ja paikalliselle 50 niin myi mulle sitten 50 lipun…kun arvosti kielitaitoani tällä kertaa. Ja muutenkin kun on pitempään niin huomaa aika paljon piilorasismia .Ulkkarit on taikuissa vaan ja ainoastaan rahoittamassa heidän elämäänsä . eikä muuta piste. Rahat pois ja äkkiä pois täältä meininki. Jos olet siellä 5 tähden hotellissa viikkon tai pari et huomaa mitään kun kaikki on niiiin iloisia ja ystävällisiä.(haluavat maximihyödyn). Ainut halpa on se euron parin nuudeli, muuten alkaa hinnat harmonisoitumaan muun maailman kanssa tai globalisoitumaan. Että tällasta tällä kertaa.
    Unohtu vileä tämä suurehko kusetusmahdollisuus joka ei toki aina toteudu, mutta kannattaa olla silmät auki. Ja vielä hulvaton liikenne. ja aika paskasta on yleensä.Kukaan ei juurikaan osaa englantia ja jos osaa niin se on aika mongerrusta. Itse opiskelin erityisesti thai englantia jotta saisin edes jotain asioita toimitettua joskus. Football on futbon ja australia sanotaa ootrelia, jos et sano näin kukaan ei ymmärrä…Helpommalla pääsee kun menee välimeren maihin ja usein halvemmallakin ja naisetkin alkaa muistuttaa suomalaisia liikaa (koko ja luonne:))

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here