Varsovan hintataso syynissä – tällaiset ovat hinnat

Sarjassamme edullisia eurooppalaisia kaupunkilomakohteita, nyt laitetaan Varsovan hintataso tarkasteluun.

Puolan valuutta on zloty – lyhenteinä saatat nähdä ilmaisuja zl tai PLN.

1 € = n. 4,4 PLN.

Tarkemman, päivän kurssin löydät esim. xe.comista.

Puola on EU:ssa, mutta maan palkkataso on edelleen pienessä kuopassa. Keskipalkka on alle 1000 € (siinä missä Suomessa se on yli 3000 €).

Tämä näkyy matkailijalle siten, että hintataso ravintoloissa, baareissa ja hotelleissa on mukavan alhainen.

Tässä hintaesimerkkejä Varsovaan:

Halvat lennot Varsovaan

Halpalentoyhtiö Norwegian lentää Helsingistä suorilla lennoilla Varsovaan. Hinta on alkaen 62,90 € per suunta, mutta tällaisen hinnan saaminen molempiin suuntiin on harvinaista.

Yleensä joutunet varaamaan n. 150 € menopaluulipusta per henkilö.

Vertaile halvimmat lennot Varsovaan esim. skyscanner.fi:stä.

Hotellien hintataso Varsovassa

Hotellit ja muut majoituspaikat ovat halpoja Varsovassa.

Tässä pari hyvää hotellipoimintaa:

Erittäin suosittu budjettihotelli, Start Hotel Aramis (alkaen n. 25 € per yö). Hieman keskustan ulkopuolella, mutta hinta/laatu-suhde erittäin kehuttu.

Ja esim. tämän 5 tähden luxus-hotellin keskustasta voit saada jopa alle 90 € / yö.

Liikkuminen

Varsovassa julkinen liikenne on edullista, pari hintaesimerkkiä:

  • Varsovan lentokentältä (Warsaw Chopin Airport) keskustaan bussilla vain 3,40 zlotya, eli alle 1 € tai vaihtoon oikeuttavalla 75 minuutin lipulla 4,50 zlotya, eli n. 1 €. Halpaa kuin saippua.
  • 24 tunnin lippu julkisiin 15 zlotya, eli alle 4 €.

Puolan sisällä liikkuminen on myöskin halpaa:

Esimerkiksi Varsovasta pääset bussilla toiseen mielenkiintoiseen matkakohteeseen, Gdanskiin alle 5 € hintaan (n. 400 km ajomatka). Tai junalla n. 10 € hintaan. Samalla näet Puolan maaseutua. Lennot voi ottaa yhdensuuntaisina, jolloin voit palata Suomeen jommasta kummasta kaupungista. Omatoimimatkailu kannattaa aina!

Auton vuokraaminen riippuen vuokrauksen kestosta n. 15-20 € per vuorokausi. Bensa maksaa Puolassa n. 1 € per litra. Puolassa ovat tietyt moottoritiet maksullisia, eli tällöin myös tietulleihin pitää varata hieman rahaa.

Aktiviteettien hintoja

Kulttuurin ja tieteen palatsi, eli Pałac Kultury i Nauki (tai englanniksi The Palace of Culture and Science) on Puolan korkein rakennus. Sisäänpääsy 30. kerroksen näköalatasanteelle maksaa 20 zlotya per aikuinen, eli n. 4,50 €.

Royal Castle on myöskin tunnettu nähtävyyskohde: osa linnan kohteista ovat ilmaisia, kallein lippu maksaa 30 PLN, eli n. 7 € per aikuinen.

PGE National Stadium – jalkapallofanin vierailukohde. Tämä stadion rakennettiin EURO 2012 -kisoja varten. Voit vierailla stadionilla pelipäivien ulkopuolella – vierailu maksaa 10-40 PLN, eli n. 2 – 10 € riippuen hieman kuinka kattavan kierroksen haluat tehdä.

Varsovan kansallismuseo: sisäänpääsy 15 PLN, eli n. 4 € per aikuinen.

Syöminen & juominen

Yleisesti ottaen syöminen ja juominen on paljon halvempaa kuin Suomessa.
Hintavertailusivusto numbeo.comin mukaan Varsova on ulkona syömisen ja juomisen osalta jopa puolet halvempi kuin Helsinki.

Ja se tärkein tieto matkailijalle: iso olut maksaa tyypillisesti 2-3 €.

Puolan ja Varsovan hintataso on siis mukavan edullinen. Ei tarvitse opiskelijankaan nakertaa nuudelia hostellin keittiössä, vaan ulkona syöminen ja juominen on halpaa. Entä kiinnostaako muut Itä-Euroopan suurkaupungit? Lue myös:

PS. Jos tarvitset reissaajaystävällistä luottokorttia, hae vuosimaksuton Norwegian Visa (sen hakee muutamassa minuutissa ja se tulee postitse kotiin yleensä n. viikossa).

1 KOMMENTTI

  1. Hei, todella hienoja neuvoja! Haluaisin vielä kysyä, että pärjääkö tuolla Puolassa englannin kielellä? voinko esimerkiksi tehdä ostokset,baarireissut/ruokailut, ja jopa majapaikan varaukset englanniksi? Entä autolla liikkuminen, onko se turvallista vai onko liikenne aivan holtiton ? käsittääkseni kuvallinen eli tavallinen henkilökortti riittää matkustusasiakirjaksi?

    Kysymyksieni tulva on toki valtava, mutta jos voisit silti vastata samalla tähän. Jos treenaan Arskan Golden Sixillä, voinko tehdä esim 4/6 liikkeistä aamu-päivällä ja loput 2 iiikettä ilta-päivällä, vai sotkeeko tämä kehon hormoni-toiminnan jotenkin jos en sisällytä kaikkia liikkeitä intensiivisesti 1 tunnin ikkunan sisään? vaan jakaisin treenin noin 40 ja 20 min mittaiseksi kahdeksi treeniksi.

    Kiitos ymmärryksestänne – Pauli L.

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here