Tokion (ja Japanin) hintataso – tässä esimerkkihinnat

Tässä artikkelissa tarkastellaan Japanin ja Tokion hintatasoa pienen budjetin matkailijan kannalta.

Japanin valuutta on jeni ja 1 euro on noin 114 jeniä (¥ tai JPY). Katsasta päivän kurssi esim. xe.comista.

Et tarvitse viisumia Japaniin, mikäli olet Suomen passin haltija, joten ei kuluja sen osalta.

Lyhyesti sanottuna, Japani on suurinpiirtein yhtä kallis kuin Suomi – ehkäpä hieman edullisempi. Tässä joitain hintoja, joita saatat kohdata Tokiossa ja Japanissa:

Lennot / saapuminen Japaniin

Finnair lentää suorilla lennoilla Helsingistä Osakaan ja Tokioon. Finskin lennot ovat yleensä halvimmillaan n. 700+ euroa.

Jos ei ole pakko päästä suoralla lennolla, silloin pääset halvemmalla (1 stopilla). Helsinki-Tokio -lennot ovat yleensä alkaen n. 500+ euroa. Katso esim. momondo.fi:stä tai skyscanner.fi:stä lentoja.

HC-travellerit saattavat saapua Japaniin esimerkiksi laivalla joko Venäjältä tai Kiinasta. Tällaiset matkat ovat tosin kalliita ja aikaavieviä (mutta takuulla mielenkiintoisia!)

 

Majoittumisen hinta Tokiossa

Tokiossa on todella pienet (mutta kalliit) asunnot/hotellihuoneet. Mutta kyllä siellä reppureissaajakin voi selvitä jopa alle 20 € / yö majoituskuluilla hostelleissa (jaetussa huoneessa) ja halvimmissa kapselihotelleissa:

Tokio kapselihotelli

Moni ulkomaalaisille matkailijoille suunnattu hostelli tarjoaa tällaisia kapselimaisia nukkumisbokseja, mutta ns. perinteinen kapselihotelli on suunnattu lähinnä paikallisille ja usein vain miehille. Niiden yhteydessä on aina pieni kylpylä/saunaosasto ja yöpyminen maksaa yleensä n. 20-40 euroa / yö.

Tavallisista hotelleista mainittakoon, että esimerkiksi 4 tähden hotellit ovat Tokiossa alkaen n. 100-120 € / yö.

 

Syöminen & juominen

Jos olet budjettireissussa, voit syödä melko edullisesti paikallisissa pikaruokaravintoloissa. Varsin monipuolisen ja jopa terveellisen aterian saa alkaen n. 5 eurolla:

Tokio ruoan hinta
Lihaa, riisiä, salaattia, keitto ja teetä.

Kun siirrytään laadukkaampiin ravintoloihin, hinnat ovat edelleenkin edullisempia kuin Suomessa.

Yöelämästä sen verran, että saatat törmätä yökerhoihin, joissa on mahdollista juoda koko ilta (tai alkuilta) rajattomasti yhdellä sisäänpääsymaksulla (arviolta 10-30 euroa). Kovamaksaiselle suomalaiselle ryyppääminen voi siis tulla varsin edulliseksi. Suomessahan tällainenhan päätyisi kansanterveydelliseen katastrofiin, mutta Japanissa täysin laillista/toimivaa.

Toinen erikoisuus ovat Tokion kaduilla olevat juoma-automaatit: voit ostaa esim. kuumennetun tölkin kahvia kadulla olevasta automaatista n. 1 € hintaan. Automaateista saat myös mitä erikoisimpia juomia, kuten nimellä paiskattua Pocari Sweat -nestettä/juomaa.

 

Nähtävyyksien hinnat

Moni Tokion nähtävyyksistä tai turistiaktiviteeteista on ilmaisia (puistot jne), mutta tässä parit esimerkkihinnat:

Tokyo Skytree – näköalatasanteet 350/450 metrin korkeudessa. Sisäänpääsy korkeimmalle tasanteelle n. 3000 jeniä (26 €).

Tokion kansallismuseon sisäänpääsy 620 yeniä (n. 5 €)

 

Liikkumisen hintataso Japanissa/Tokiossa

Japani on tuttu nopeista Shinkansen-junistaan. Tällaisella luotijunalla kuljet esim. Tokio-Osaka välin n. 2,5 tunnissa (500+ km). Hinta on tosin melko suolainen – noin 15 000 yeniä, eli n. 130 €.

Bussilla kyseisen välin kulkee edukkaammin – alkaen n. 3000 jeniä, eli n. 25 €.

Jos lähdet edemmäs, esim. Hiroshimaan (yli 800 km Tokiosta), kannattaa melkeinpä harkita lentojen ostamista. Saanet menopaluuliput alle 100 eurolla. Japanin sisäiset lennot voit ostaa ihan hyvin esim. momondo.fi:stä tai muista kotimaisista lentovarauspalveluista.

Tokion sisällä metrokyyti maksaa alkaen 170 jeniä per kyyti (n. 1,50 €), riippuen matkan pituudesta. Eli varsin edullisesti pääsee julkisilla.

Sellaisia ovat hinnat Tokiossa ja Japanissa. Ei siis mitään shokeeraavaa Suomen hintoihin tottuneelle, mutta muualla päin Aasiaa reissanneelle hinnat ovat tietty aika paljon suolaisempia!

PS. Jos tarvitset reissaajaystävällistä luottokorttia, hae vuosimaksuton Norwegian Visa (sen hakee muutamassa minuutissa ja se tulee postitse kotiin yleensä n. viikossa).

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here