Prahan ostokset löytyvät näin – 7 vinkkiä shoppailuun!

Tässä artikkelissa käydään läpi 7 vinkkiä, jonka avulla löydät sopivat shoppailupaikat!

Praha on suurkaupunki, josta löytyy runsaasti paikkoja, joissa päästä rahoistaan eroon.

Ehdotus: Mikäli haluat yhdellä kerralla hoitaa (vaate)ostokset, kannattaa suunnata esimerkiksi Palladium -ostoskeskukselle ja siitä tarvittaessa jatkaa kävellen vielä Na Příkopě -nimiselle kadulle, joka on täynnä kansainvälisiä liikkeitä.

Ensin hieman perustietoa kaupoista:

  • Shoppailu onnistuu viikon jokaisena päivänä – erityisesti isommissa ostoskeskuksissa (eli sunnuntaita ei tarvitse välttämättä viettää tappavan tylsiä katedraaleja katsellen)
  • Tsekin rahayksikkö on koruna, eli hieman joudut laskutoimituksia ostoksilla tekemään.
  • Isommissa liikkeissä ostokset voit maksaa mukavasti luottokortilla tai Visa Electronilla

Prahan ostoskadut / alueet

1. Na Příkopě -ostoskatu

Tältä kadunpätkältä löydät paljon kansainvälisiä merkkiliikkeitä ja varsinkin edullisia sellaisia, kuten New Yorker, Bershka, Deichmann (kenkiä), Zara sekä tietenkin pikaruokaa Burger Kingin ynnä muun ihanan rasvaisen ja epäterveellisen mättöruoan muodossa.

Tämä kadunpätkä alkaa muuten ihan muutaman sadan metrin päästä Palladium -ostoskeskuksesta, josta lisää alempana.

 

2. Staré Mesto – vanha kaupunki

Über-turistinen vanha kaupunki on täynnä tuliaiskauppoja, josta löydät ne perus Praha-aiheiset ostokset.

 

3. Ei-niin-turistinen Vinohradyn alue

Mikäli kaipaat hieman syrjempään turistikojuen luota, kannattaa katsastaa miellyttävä Vinohradyn kaupunginosa. Se on paikallisten suosima melko tavallinen asuinalue, jossa on paljon ravintoloita, baareja ja pienempiä kauppoja. Eli hieman hipsterimpää menoa kaipaavan kannattaa suunnata tänne viettämään miellyttävää päivää.

Lue myös: Prahan hintataso syynissä

Ostoskeskukset

4. Palladium

Prahan keskustassa, noin 1,5 km kävelymatkan päässä Kaarlen sillalta sijaitseva Palladium ostoskeskus pitää sisällään n. 170 liikettä ja n. 30 ravintolaa ollen yksi Tšekin suurimpia ostoskeskuksia. Jos käyt vain yhdellä ostarilla, niin tämä voisi olla hyvä valinta. Reissukaverille löytyy myös ilmainen WIFI, mikäli shoppailu ei ole hänen juttunsa!

Osoite: Nám. Republiky 1, 110 00 Praha 1
Avoinna: Sunnuntai-keskiviikko 09-21, torstai-lauantai 09-22.

Lue myös hotellisuositukset Prahaan (pari hyvää hotellia Palladiumin vieressä!)

5. Kotva

Ja aivan Palladiumia vastapäätä sijaitsee ”Prahan Stockmann”, eli Kotva-niminen suuri tavaratalo. Kannattaa ottaa Palladiumin käynnillä (tai toisinpäin) haltuun myös tämä kauppakeskus.

Osoite: Revoluční 655/1, 110 00 Praha
Avoinna: Ma-pe 9-20, La 10-19, Su 10-18

 

6. Arkády Pankrác

Lähes 40 000 neliömetriä kattava moderni ostoskeskus tarjoaa muun muassa seuraavia liikkeitä: Zara, Stradivarius, Pull&Bear, H&M, Esprit.

Osoite: Na Pankráci 86, 140 00 Praha 4
Avoinna: Maanantai – sunnuntai 09.00-21.00

 

7. Fashion Arena Prague Outlet

Tšekin suurin outlet -ostoskeskus tarjoaa brändituotteita – heidän omien sanojensa mukaan – 30-70 % alennuksella. Tarjolla on noin 100 eri brändiä, jotka myyvät muotia, urheiluvaatteita, kenkiä, koruja ynnä muuta.

Paikka sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella, mutta paikalle pääsee esimerkiksi metrolla (A-linja, vihreä linja), päätepysäkille Depo Hostivařiin, josta sitten ostoskeskuksen tarjoamalla ilmaisella bussilla loppumatka. Busseja menee pari kertaa tunnissa ja matka kestää vain 8 minuuttia. Tarkempia tietoja paikalle saapumiseen täältä.

Osoite: Zamenhofova 440, 108 00 Praha 10
Avoinna: Maanantai-sunnuntai 10.00-20.00

Lue myös: 7 hyvää ja halpaa hotellia Prahassa!

PS. Jos tarvitset reissaajaystävällistä luottokorttia, hae vuosimaksuton Norwegian Visa (sen hakee muutamassa minuutissa ja se tulee postitse kotiin yleensä n. viikossa).

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here