Pietarin hintataso – tässä esimerkkihinnat reissuun

Venäjän ja Pietarin hintataso muuttui varsin matkailijaystävälliseksi tuossa jo pari vuotta sitten alkaneen Ukrainan konfliktin jälkimainingeissa.

Ruplan kurssi on siitä asti ollut suomalaisten ja eurooppalaisten kannalta halpa:

Tänä päivänä 1 eurolla saa 70 ruplaa siinä missä ennen sotahommia niitä sai eurolla vain n. 40-50. Toki tilanne voi muuttua, katso päivän ruplan hinta xe.comista.

Mainittakoon rahanvaihdosta sen verran, että halvimmalla pääset, mikäli otat €-käteistä mukaan ja vaihdat niitä rupliksi Pietarin keskusta-alueella olevissa (lukuisissa) rahanvaihtopisteissä. Toki myös luottokortilla/Visa Electronilla saa pankkiautomaateista käteistä (tästä pankki ottaa oman siivunsa välistä).

Matkustamisen hinta Pietariin

Jos menet maateitse (auto, bussi, juna) tai lentäen Pietariin, tarvitset viisumin. Se vaatii hieman aikaa, vaivaa ja rahaa. Matkatoimistosta ostettuna kertaviisumi, jolla voi tehdä yhden reissun Venäjälle, maksaa reilun 80 €.

Lux Express -bussi ajaa alkaen 10 € / suunta Helsinki-Pietari -välillä ja Allegro-junalla pääsee Helsingistä alkaen 29 € / suunta.

Laivalla puolestaan pääset ilman viisumia.

Jos teet päivä Pietarissa -risteilyn, hinnat ovat alkaen n. 70 € kaikkine laivamatkaan liittyvine pakollisine kuluineen, ja jos hytissä yöpyy 4 ihmistä.

Jos otat risteily + 2 yötä hotellissa -paketin, on sen hinta alkaen n. 250 € / henkilö.

Eli ihan Tallinnan hinnoilla Pietariin ei voi risteillä, mutta itse kaupunki on kyllä sen verran hieno, että kyllä se kannattaa käydä katsastamassa ainakin kerran elämässään.

Hotellit Pietarissa

Jos lähdet ominpäin Pietariin ja saat valita hotellisi itse (viisumivapaalla risteilyllä ei voi), on hintataso todella edullista. Alle 50 euron hintaluokassa valikoimaa on niin maan perusteellisesti ja siihen hintaan saat jopa 4 tähden hotellin.

1 ja 2 tähden murjut ovat alkaen vain noin 12 € / yö ja makuupaikka hostellissa alkaen n. 5 €, eli hc-reppureissaaja yöpyy tarvittaessa todella edullisesti.

Katso täältä Pietarin hotellitarjontaa!

Liikkuminen

Metroasemat ovat itsessään jo nähtävyys Pietarissa. Metrolla ajaminen maksaa vain 35 ruplaa per kyyti, eli n. 0,50 €.

Taksilla ajaminen on myöskin huomattavasti halvempaa kuin Suomessa. Pienen haasteen luo venäjää osaamattomalla rehellisen ja virallisen taksin löytäminen. Esim. täältä löydät kattavan oppaan suomeksi Pietarin taksien käyttöön.

 

Nähtävyyksien/aktiviteettien hintataso Pietarissa

Kaupunki itsessään arkkitehtuureineen on jo nähtävyys, eli käveltävää ja ilmaista nähtävää on paljon. Tässä pari hintapoimintaa:

Eremitaasi sisäänpääsy 600 RUB eli n. 9 €.

Pietarin SKA -jääkiekko-otteluun liput alkaen 300 ruplaa, eli alle 5 €!

Jalkapalloa: FC Zenitin kotimatsiin venäjän valioliigaotteluun alkaen 250 ruplaa, eli halpaa on.

 

Syöminen & juominen

Syömisen ja juomisen hintataso riippuu tietty omista tottumuksista, mutta hinnat ovat pyöreästi arvioituna n. 25 % halvempia kuin Suomessa. Tässä muutamia poimintoja budjettireissaajalle:

Kahvi viihtyisässä kahvilassa 1,5 €.

Hampurilaisateria McD:ssä, Carl’s Jr:ssä tai ateria venäläisessä pikaruokaravintola Teremokissa on n. 5 € tienoilla.

Ruokakaupasta puoli litraa olutta esim. venäläistä Baltikaa irtoaa vajaalla 1 eurolla.

Pietarin hintataso on siis varsin matkailijaystävällinen. Melko suuren menoerän vain aiheuttaa tuo viisumin hankinta, joka jonkin verran nostaa kynnystä lähteä reissuun. Mutta kyllä Pietarissa ainakin kerran kannattaa elämänsä aikana käydä!

PS. Jos tarvitset reissaajaystävällistä luottokorttia (jossa ilmainen matkavakuutus), hae vuosimaksuton Norwegian Visa (sen hakee muutamassa minuutissa ja se tulee postitse kotiin yleensä n. viikossa).

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here