Paras hotelli Berliinissä? Tässä 7 tasokasta majoituspaikkaa

Mistä löytyy paras hotelli Berliinissä?

Siihen lienee useampi mielipide, mutta tässä artikkelissa esittelyssä 7 tasokasta hotellia Berliinistä – samalla konsultoiden hieman minkälaiseen makuun kyseinen hotelli ja alue sopii.

Berliini on nimittäin aika valtaisa kaupunki, jossa nähtävyydet ja kaupungin useat ”keskustat” ovat kaukana toisistaan.

Tässä siis 4 ja 5 tähden hotelleja, joissa hyvä aamupala saatavilla sekä sellaisia, jotka ovat saaneet hyvät asiakasarvostelut:

1. Park Inn by Radisson – kaupungin korkein talo suoraan TV-tornin vieressä

Ok, tämä ei ole aivan se paras hotelli Berliinissä, mutta moni on valmis tinkimään hieman tasosta päästäkseen tähän Berliinin korkeimpaan taloon (3. korkein rakennus), jossa ”Kaupunkinäköala”-huoneista on varsin hienot maisemat kaupungin ylle. Sijainti aivan Alexanderplatzin ytimessä, jossa on ostoskeskuksia, Berliinin tv-torni, ravintoloita ja josta junat, metrot, ratikat ja bussit kulkevat joka suuntaan.

 

2. The Westin Grand Berlin – Friedrichsstrassen shoppailukadun varrella

The Westin Grand on hieno 5 tähden hotelli Friedrichsstrassella, eli kadulla, joka on tunnettu monista luxus-merkkiliikkeistään (mutta myös tavanomaisempien brändien myymälöistä). Hotellissa myös spa-alue, jossa uima-allas, pieni kuntosali ja suomalainen sauna. Kävelymatkan päässä monia nähtävyyksiä, kuten Checkpoint Charlie ja Brandenburgin portti.

 

3. 25hours Hotel Bikini Berlin – design-hotelli Kurfürstendammin ostosten äärellä

Moderni ja erikoisesti sisustettu 25Hours Hotel Bikini Berlin on Länsi-Berliinissä, aivan Kurfürstendammin ostosalueen keskellä. Myös suosittu KaDeWe-tavaratalo aivan muutaman sadan metrin päässä. Lyhyt matka Tegelin lentokentältä ja lähistön metro- tai juna-asemilta (Zoologischer Garten) pääsee kätevästi ympäri Berliiniä.

Itse hotelli on todella tasokas ja tarjoaa yläkerroksissa olevasta baarista hienot näkymät joko Tiergarten-puiston ylle tai ostoskadun puolelle.

 

4. Radisson Blu Hotel – museosaaren vieressä ja Brandenburgin portin lähellä

Tämä Radisson Blu sijaitsee erittäin siistillä paikalla, josta kävelee hetkessä monille merkittäville nähtävyyksille. Museosaari on aivan kivenheiton päässä ja samaista tietä jatkettaessa pian tuleekin vastaan Brandenburgin portti. Toisella suunnalla on puolestaan Alexanderplatz niin ikään lyhyen kävelymatkan päässä.

Itse hotelli on hieno kuin mikäkin. Aulassa erikoisuutena on 25 metriä korkea, pyöreä akvaario. Lisäksi on kylpyläpuoli, jossa iso uima-allas, sauna ja kuntosali. Huoneet ovat skandinaavisen moderneja, joten mikäli saksalaishenkisten luxus-hotellien antiikkimainen tunnelma ei miellytä, katso tuttua ja turvallista Radissonia:

 

5. Hotel Adlon Kempinski – klassista luksusta suoraan Brandenburgin portilla

Ehdottomasti kaupungin parhaimpiin hotelleihin kuuluva Adlon Kempinski on suoraan Brandenburgin portin vieressä, siistissä miljöössä. Aivan kävelymatkan päässä on lukuisia nähtävyyksiä, kuten Holokaustin muistomerkki, Valtiopäivätalo ja Museosaari.

Hotelli on täyttä 5 tähden luksusta. Antiikkiset huonekalut jakavat mielipiteitä, mutta paikasta ja asiakaspalvelusta ei ylellisyyttä puutu.

 

6. The Ritz Carlton – Berliinin paras hotelli Potsdamer Platzilla

Potsdamer Platz eli Berliinin oma ”Times Square” on myöskin hyvä alue löytää tasokkaita hotelleja. Alueella on paljon esim. shoppailumahdollisuuksia, josta myös kävelee esimerkiksi Brandenburgin portille ja sitä ympäröiville nähtävyyksille.

The Ritz Carlton on kauttaaltaan ylellinen hotelli aina wellness-aluettaan myöten.

 

7. Holiday Inn Berlin City East Side – Mercedes Benz Arenan ja Berliinin muurin vieressä

Tämä 4 tähden Holiday Inn on kenties paras hotelli Berliinissä, mikäli haluat asua Mercedes Benz Areenan vieressä (esim. konserttiin tai urheilutapahtumaan menossa..?) Myös Berliinin muuri (East Side Gallery) aivan vieressä sekä hieman boheemimpi osa Berliiniä, Kreuzberg ja Friedrichshain ovat lähellä. Itäpuolella ei ole (ainakaan vielä) näitä tasokkaampia hotelleja, vaan ne ovat lähinnä keski- ja länsi-Berliinissä.

Kun hotelli on löytynyt, lue myös muut Berliini-aiheiset juttumme.

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here