Oslon hintataso tarkastelussa – tällaisia ovat hinnat Norjassa

Norja on tunnetusti yksi maailman kalleimpia maita. Tässä artikkelissa etenkin Oslon hintataso tarkastelussa matkailijan näkökulmasta.

Norjan valuutta on kruunu ja 1 eurolla saa, tätä kirjoittaessa, noin 8,8 kruunua (NOK). Päivän kurssi löytyy tästä (xe.com).

Keskipalkka Norjassa on hulppeat yli 5000 euroa (kertoo tämä Iltalehden juttu), ollen Sveitsin jälkeen Euroopan parhaiten palkattu kansa.

Kalliit työntekijät vaikuttavat tietenkin myös matkailijan reissubudjettiin. Tässä yleisimpiä hintoja Norjaan ja Osloon:

Halvat lennot Norjaan ja Osloon

Norjasta tulee myös jotain halpaa. Tai ainakin edullista. Nimittäin Norwegian halpalentoyhtiö operoi varsin kattavasti ympäri Norjaa.

Helsingistä pääsee suoralla lennolla Oslon Gardermoenin lentokentälle alkaen 59 € per suunta. Joskus myös Finnairin tai SAS:n suorilla lennoilla pääsee edullisesti, kun vaan varaa ajoissa.

Kannattaakin siis vertailla lentojen hinnat lentohakukoneista, esim. momondo.fi:stä.

Majoitusten hintataso Oslossa

Aivan minibudjetin reppureissaajille Oslo on hieman kallis kaupunki. Jopa vuodepaikka hostellissa saattaa maksaa lähemmäs 50 € / yö.

Ihan OK-tasoisen, halvimman tason hotellit maksavat alkaen n. 70 € / yö – joihinkin sisältyy jopa aamiainen. Eli nämä eivät sinänsä ole edes kovinkaan kalliita.

Katso täältä Oslon hotellitarjontaa (ja hyvät tarjoukset!)

Toinen vaihtoehto on tutustua Airbnb:n valikoimaan. Jos Oslossa/Norjassa viipyy kauemminkin, sitten Airbnb:llä ja itse kokkaamalla saa lisää säästöä aikaan.

Syömisten ja juomisten hinnat Norjassa?

Itse norjalaisille Ruotsi on hieman sama kuin Tallinna (etelä-)suomalaisille.

Ruotsin rajan läheisyydessä asuvat norjalaiset suuntaavat usein ruoka-, viina- ja nuuskaostoksille itänaapuriinsa. Eli itse norjalaisiakin kirpaisee tämä Norjan hintataso.

Ruokakaupassa asiointi on kallista. Maitolitra on lähempänä 2 euroa, puolen litran olut-pullo vähintään 3 euroa ja sitä rataa.

Ulkona syöminen on luonnollisesti kallista. Jos otetaan BigMac-vertailu, niin BigMac-ateria maksaa 100 kruunua, eli n. 11 €. Olut baarissa on tyypillisesti 7-9 € ja kahvilassa juo kahvin vajaan 4 € hintaan.

Liikkumisen hinta

Jos saavut Gardermoenin (OSL) -lentokentälle, pääset keskustaan (lähes 50 km matka) joko bussilla tai junalla kohtuu edullisesti, n. 15-20 € hintaan, riippuen tarkasta määränpäästä. Opiskelijoille jopa puoleen hintaan.

Auton vuokraamisen hinta riippuu ihan kuinka moneksi päiväksi otat auton. Parin päivän vuokrauksella hinta voi olla n. 50 € / vrk, mutta viikon vuokrauksella se asettunee n. 30 € / vrk hintaluokkaan. Bensa on noin 1,50 € per litra paikkeilla.

Oslossa julkinen liikenne maksaa seuraavanlaisesti:

  • Yksi ajo (1 tunti, saa vaihtaa) etukäteen automaatista ostettuna 33 NOK, eli vajaa 4 €. (Kuskilta ostettuna 55 NOK)
  • 24 tunnin lippu 90 NOK, eli n. 10 €

Aktiviteettien hintoja Osloon

Tässä muutamia hintoja aktiviteetteihin:

Akershusin linna ilmainen.

Viikinkilaivamuseoon sisäänpääsy 100 NOK, eli n. 11 €.

Oslon keskustasta n. 10 km päässä sijaitsee talviurheilukeskus Holmenkollen. Mäkihyppytornissa sijaitsee hiihtomuseo ja josta on hienot näköalat Oslon ylle. Sisäänpääsy aikuisille 130 NOK, eli n. 15 €.

Tusenfrydin huvipuistoon hinta aikuisilta alkaen n. 400 NOK, eli n. 45 €.

Sellainen on suunnilleen Oslon hintataso. Hotelleja saa jopa yllättävänkin halvalla, mutta etenkin syömisiin ja juomisiin saa rahaa uppoamaan. Puhumattakaan siitä, mikäli tie vie yöelämän puolelle!

PS. Jos tarvitset reissaajaystävällistä luottokorttia, hae vuosimaksuton Norwegian Visa (sen hakee muutamassa minuutissa ja se tulee postitse kotiin n. viikossa).

4 KOMMENTIT

  1. No etpäs käyny ruokakaupassa: Entrecote Nkr. 380,-/kg. lihan hinta on hirveä täällä, maitotuotteet on tuplahinnalla ruotsiin nähden. Tupakka aski Nkr 112,-
    He, he, ja mun eläke Nkr 39.800,- /kk

    Vähän tasottaa se.

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here