New Yorkin hintataso: tässä hintaesimerkkejä Nykkiin

Tässä artikkelissa New Yorkin hintataso tarkastelussa ja listaamme niitä tyypillisimpiä menoeriä matkailijalle.

Valuutta on Amerikassa tietenkin dollari ja sen kurssi aina hieman vaikuttaa USA:n matkan budjettiin. Viimeiset pari vuotta kurssi on ollut huonohko euro-maissa asuville ja näin 2017 alkupuolella eurolla saa suurinpiirtein saman verran dollareita (1 € = $ 1,05). Katso päivän kurssi esim. xe.comista.

New York City on pitkään ollut Yhdysvaltojen kallein kaupunki. Mutta nyt, 2017, juuri tehdyn tutkimuksen mukaan San Francisco on vienyt tämän tittelin (ainakin vuokrahintojen suhteen).

Mutta kallis Nykki on – ainakin majoituksen suhteen, mikäli haluat asua aivan pääsaarella, eli Manhattanilla.

Halvat lennot New Yorkiin

Hyvä juttu on se, että New York on yksi vilkkaimmin liikennöityjä paikkoja USA:n ja Euroopan välillä. Myös Suomesta lennähtää Nykkiin varsin edullisesti.

Hinta on yleensä 350-500 € tuntumassa – riippuen matkustuspäivistä. Jos haluat maksimoida helppouden, voit saada Helsingistä suorat lennot New Yorkiin alkaen n. 500-600 €.

Katso hinnat lentohakukoneesta, esim. momondo.fi:stä.

Majoituksen hintataso New Yorkissa

Majoitus on se suurin menoerä New Yorkin reissulla verrattuna muihin matkakohteisiin.

Reppureissaajakin joutuu maksamaan sänkypaikasta hostellissa vähintään n. 50 € per yö!

Manhattanin saari on luonnollisesti se kallein paikka asua. 3 tähden hotellien hinnat ovat yleisesti ottaen lähempänä 200 € per yö. Mutta kyllä sieltä jotain löytää alle satasellakin yö.

Katso täältä Nykin hotellitarjontaa!

Syömiset, juomiset, tupakka

Pikaruoka on edullista Nykissä: McDonaldsin Big Mac Meal maksaa kohtuulliset n. $8 sekä Taco Bellistä saa eeppisen hyvää meksikolaista pikaruokaa alkaen vain reilun $1 per rapeakuorinen taco. Lisäksi erilaisilta katukauppiailta saa mitä erilaisimpia ruokia varsin edullisesti.

Niin sanotusti oikeammissa ravintoloissa hintataso on kalliimpi kuin Helsingissä.

Ruokakaupoissa on myös yleisesti ottaen hieman kalliimpaa kuin Suomessa.

Kahvia saa kahvilasta alkaen $1 hintaan ja oikein huolella tehdystä ja koristellusta latte-kahvista voi joutua maksamaan jopa $10. Eli kaikille mieltymyksille ja budjeteille on sumppiloita.

Tupakka maksaa New Yorkissa hulppeat $13 per aski (merkkitupakkaa, kuten Marlboroa) eli, jos olet tupakkamiehiä tai -naisia, ota omat eväät Suomesta mukaan.

Liikkuminen

Nykissä tulee monille käveltyä paljon. Mutta myös metrolla tai bussilla on kätevä liikkua pidempiä siirtymisiä. Yksi ajo on erikseen ostettuna $3.

Keltaisilla takseilla liikkuminen on kohtuu edullista. Aloitusmaksu vain $2,50. Tarkemmat hinnat löytyy heidän virallisilta sivuiltaan täältä.

Aktiviteettien hinnat New Yorkissa

Tässä muutamia tyypillisiä aktiviteetteja New Yorkiin ja niiden hintoja:

One World Trade Center näköalatasanteelle (kerrokset 100-102) sisäänpääsy maksaa netistä ostettuna $34. Empire State Buildingin vastaava näköalapaikka suunnilleen saman hintainen (86. kerros). Erilaisia VIP-lippuja on myös saatavilla kalliimmalla.

Sitten muutamia urheiluaiheisia pääsylippuhintoja:

Jääkiekkoa katsomaan legendaariseen Madison Square Gardeniin (jossa pelaa New York Rangers) – lippuun saa varata vähintään n. $100.

Pienen budjetin matkailija voi päästä NHL-matsiin menemällä Brooklyniin katsomaan New York Islandersin pelejä, niihin liput ovat alkaen vain $15.

NBA-matsiin: New York Knicksin peliin Madison Square Gardeniin liput ovat alkaen n. $80.

Siinäpä pikakatsaus New Yorkin hintatasoon. Majoitus on ehkä se kriittisin menoerä matkalla, mutta ulkona syöminen, varsinkin pikaruoan osalta on yllättävänkin edullista.

PS. Jos tarvitset reissaajaystävällistä luottokorttia, hae vuosimaksuton Norwegian Visa (sen hakee muutamassa minuutissa ja se tulee postitse kotiin yleensä n. viikossa).

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here