Milanon hintataso matkailijalle – tässä esimerkkihinnat

Milano on Italian mittakaavassa kallis, mutta suomalaiseen hintatasoon tottuneelle varsin kohtuullinen. Tässä artikkelissa havainnollistetaan Milanon hintatasoa muutamin esimerkkihinnoin.

Italiassa valuutta on valuutta on euro, joten turren elämä on siltä osin selkeää.

Milanohan on melko ylellinen ja bisneshenkinen kaupunki, mutta turistin peruskahvittelut ja -syömiset ja juomiset hoituu silti melko edullisesti.

Tässä siis jonkinlaista yhteenvetoa Milanon hinnoista turistin näkökulmasta:

Lennot Milanoon

Lennot Milanoon kannattaa vertailla esim. momondo.fi:ssä.

Yleensä menopaluulennot irtoavat alkaen n. 130 €.

Asumisen hintataso Milanossa

1-2 tähden hotellit maksavat alkaen n. 30-40 € per yö (2 hengelle).

4 tähden hotellin saa ihan OK-sijainnilla alkaen n. 100 € per yö.

Katso täältä hotellitarjoukset Milanoon.

 

Syöminen & juominen

Ruokakaupat/kioskit:

Itse tein sellaisen havainnon, että ruokakauppoja ja kioskeja on todella harvassa. Eli jos haluaa ostaa kohtuuhintaisen vesipullon kävelyjuomisiksi, ei kauppoja ole ihan joka kulmalla.

Joka tapauksessa. Ruokakaupasta pari hintaa:

  • 1,5 litran vesipullo alk. n. 0,50 €
  • 3-pack (0,33L) Nastro Azzurro -olutta n. 2,50€
  • 1 litra viiniä (tyylikkäässä ”mehu”purkissa) alk. 0,89 €

Jos olet tupakkamiehiä/-naisia, tällöin pitää asioida Tabaccheriassa, eli erillisessä tupakkakaupassa. Hintojen pitäisi olla hieman Suomea alhaisemmat.

Kahvilat:

Milano kahvila
Sumppi & croisu n. 3 € per naama.

Kahvi on Italiassa ja myös Milanossa varsin kohtuu hintaista. Jopa muutaman sadan metrin päässä Duomosta (eli aivan ytimestä), kahvin sai 1,50 € hintaan ja siihen croissant suunnilleen saman verran. Ja vielä siistissä paikassa ja hyvällä palvelulla.

Monissa kahviloissa/baareissa on eri hinta pöydässä tai seisaalteen nautitulle juomalle/ruoalle. Esimerkiksi Sofa -nimisessä kahvilassa kahvi oli terassilla juotuna 1,50 € ja sisällä seisaalteen juotuna 1 €.

Puistossa pienestä pakettiautokahvilasta irtosi kahvi muovikupista n. 1 eurolla.

Pikaruoka:

Meheviä pannupizzan kaltaisia paksupohjaisia pizza-sliceja sai n. 3-4 € kappalehintaan. Tai turkkilaisesta pizzeriasta sai kokonaisen pizzan n. 6 € hintaan ja oluen siihen kylkeen 3 eurolla.

McDonald’sista saat ”euron menusta” juusto-pekonihampurilaisen 1,60€ hintaan ja kahvi on n. 1,50 €.

Italialainen ravintola:

Tässä pari esimerkkiä ravintoloiden hintatasosta:

Jos haluat syödä hienosti aivan ydinkeskustassa, kannattaa katsoa Galleria Vittorio Emanuele II -ostoskeskuksen ravintoloita. Ehkä hieman turistisia paikkoja, mutta tunnelma on fancy:

Galleria Vittorio Emanuele II

Ruokien hinnat olivat pääasiassa 15-30 € välimaastossa kun yhtä ruokalistaa pläräilin.

Hieman syrjemmäs, jos mennään tästä Milanon tuomiokirkon luota (Duomi di Milano), niin perus italialaisessa ravintolassa hyvän pizzan saa n. 7-10 € hintaan ja ”oikeammat” ruoka-annokset ovat siinä 10-20 € välillä. Mutta se pizza kannattaa käydä syömässä Italiassa kun ollaan.

Liikkuminen

Julkiset kulkuneuvot kulkevat hyvin ja edullisesti Milanossa. Kertakyyti metrolla maksaa 1,50 € ja 24 tunnin lippu kaikkiin kulkuneuvoihin (bussit, metrot, ratikat) maksaa 4,50 €.

Muuta?

Pari urheiluaiheista poimintaa:

Milanossa pelataan Serie A -tason jalkapalloa ja esimerkiksi AC Milanin otteluun saa lipun alkaen 20 € hintaan.

Formuloita ajetaan joka vuosi syyskuun alun paikkeilla Monzassa, joka sijaitsee n. 15 km Milanon keskustasta. Sinne liput maksavat alkaen n. 90 € (ja junakyyti sinne 5 € menopaluu)

Pikaisena yhteenvetona sanottakoon, että Milanon hintataso ei ole ollenkaan paha, vaikka kaupunkia pidetään muodin ja liike-elämän keskuksena.

PS. Jos tarvitset reissaajaystävällistä luottokorttia, hae vuosimaksuton Norwegian Visa (sen hakee muutamassa minuutissa ja se tulee postitse kotiin yleensä n. viikossa).

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here