Madridin hintataso 2019: tässä esimerkkihintoja ja infoa perusturistille

Millainen on Madridin hintataso matkailijalle? Millaisista kuluista matka Madridiin koostuu? Tässä artikkelissa osviittaa näihin kysymyksiin.

Valuutta on Espanjassa tietenkin euro, eli ei epäselvyyksiä sen suhteen.

Keskipalkka on Madridissa maan korkeinta tasoa, ollen lähes 2000 euroa kuussa. Vertailun vuoksi, Suomessa keskipalkka on yli 3 tonnia.

Mutta, tässä niitä yleisimpiä hintoja matkailijalle:

Lennot Madridiin

Tällä hetkellä Suomesta ei näytä olevan liiemmin kilpailua suorissa lennoissa Helsinki-Madrid -välille. Finnair näyttää olevan ainoa, joka operoi suorilla lennoilla Espanjan pääkaupunkiin. Hintaa näille suorille lennoille on yleensä alkaen n. 340 €, mikäli varaa ajoissa.

Välilaskullisia lentoja saa tyypillisesti alkaen n. 140 euron hintaan. Näitä kannattaa hakea esim. Momondo.fi:stä. Esim. Norwegian operoi välilaskullisella lennolla Helsingistä Madridiin.

Ja Norwegianista puheen ollen, jos kaipaat rahoitusta tai maksuvälinettä reissullesi:

Majoittumisen hintataso Madridissa

Hotellit:

Jos katsoo Booking.comista hinnan mukaan, on Madridissa hotelleja kaikille budjeteille. Alle 50 € / yö löytyy myös valikoimaa:

madrid hintataso

Airbnb:

..on laillinen Madridissa, vaikkakin se on herättänyt paikallisten keskuudessa närää. Sama juttu oikeastaan ympäri maailmaa. Normaaleja asuntoja ei enää vuokrata tavallisille ihmisille vaan ne muutetaan Airbnb-kämpiksi ja aletaan kiskomaan huomattavasti isompaa korkoa. Mutta, kämppiä on tarjolla alkaen n. 50-60 € per kokonainen asunto.

Liikkuminen

Lentokentältä keskustaan pääsee metrolla n. 5 – 7,50 € hintaan – riippuen määränpäästä. Taksilla pitäisi olla kiinteähkö hinta, lentokenttä – keskusta, 30 euroa. Cabify-kyytipalvelusta otettaessa saman matkan pitäisi olla siinä 25-30 € välimaastossa.

Taksilla liikkuminen on kohtuu hintaista Madridissa. Aloitusmaksu kadulta taksia ottaessa on vain n. 3 euroa ja siihen päälle reilun euron per kilometri.

Uber ei vaikuta oikein toimivan tällä hetkellä, mutta esim. Cabify on suosittu kyytipalvelu Espanjassa ja Madridissa.

Julkista liikennettä jos ja kun käyttää, ja arvostaa helppoutta, kannattanee ottaa 10 matkan lippu, joka maksaa 12,20 €. Yksittäin ostettuna metromatkat ovat alkaen 1,50 € per 5 pysäkin matka.

Syömisten ja juomisten hintataso Madridissa:

Ulkona syöminen ja juominen on tietenkin halvempaa kuin Suomessa. Tosin, nämäkin erot ovat tasoittuneet, kun erinäiset ketjukahvilat ja -ravintolat ovat tulleet.

Siistissä ravintolassa lounas (menu del dia, eli päivän menu) on tyypillisesti n. 10 euroa.

Hyvä burgeri + vesi 11 euroa:

madrid kokemuksia ruoka
Suositus: Revoltosa / Plaza del Rey, 4, 28004 Madrid, Espanja

 

Baareissa olut n. 3-4 euroa. Drinkkejä alkaen n. 6-7 euroa.

Kahvi. Starbucksissa pienin kuppi Americanoa n. 2,20 €. Normikahviloissa espressoa alkaen n. 1,50 € per kuppi ja latteakin saa jopa alle 2 eurolla.

Tako-away – hyvää mättöä yön pikkutunneilla – tarjoaa esimerkiksi tacoja 2,50 € kappalehintaan. Niitä tosin pitää syödä muutamia kappaleita, jotta nälkä talttuu.

Ruokakaupoissa hintataso on vähän halvempaa kuin Suomessa. Olut halpaa – alkaen n. 0,50 € per tölkki perusmadridilaista Mahou-olutta. Pullovesi on halpaa. Hanavesikin on yllättävän juotavan makuista Madridissa, kun vaan sulkee mielestään ne lampaidenhallintakemikaalit mitä sinne on lisätty.

Aktiviteettien hinnat Madridissa

Hop on hop off, 2-kerroksisella bussilla kiertoajelu, n. 20 euroa per päivä. Voi ostaa myös netistä etukäteen.

Real Madrid -otteluun liput irtoavat alkaen n. 35 euroa per naama. Kalleimmat liput sieltä alhaalta kentän tuntumasta satoja euroja – riippuu vähän matsista. Voi ostaa esimerkiksi netistä e-lippuna, suoraan Real Madridin virallisilta nettisivuilta.

Museoihin sun muihin erinäisiä maksuja. Googlaa, jos kiinnostaa.

Yhteenveto

Madridin hintataso ainakin syömisten ja juomisten osalta on Suomen hintoihin tottuneelle varsin alhainen.

Myös asuminen on varsin kohtuuhintaista, sillä myös budjettireissaajalle löytyy noita alle 5 kympin hotellihuoneitakin varsin suuri määrä. Hienotkaan Airbnb-kämpät hyvällä paikalla eivät vie matkailijaa konkurssiin.

Hieno kaupunki. Lähde käymään.

Millaisia Madrid kokemuksia sinulla? Laita kommenttia tuohon alapuolelle.

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here