Los Angelesin hintataso: tässä esimerkkihinnat matkailijalle

Millainen on Los Angelesin hintataso matkailijan näkökulmasta? Se selviää tästä jutusta.

Valuutta on jenkkidollari ja sen kurssi tätä kirjoittaessa on suunnilleen tällainen: 1 EUR = 1,2 USD. Katso päivän kurssi esimerkiksi xe.comista.

Jenkit usein ilmoittavat hinnat ilman veroja (esim. Bookingista hotelleja selatessa siihen hintaan tulee vielä n. 15 % vero päälle). Sama juttu joissakin kioskeissa/ruokakaupoissa/ravintoloissa – hintoihin tulee vielä vero sen päälle mitä lukee hintalapussa.

Joka tapauksessa, tässä niitä suurpiirteisiä hintoja Los Angelesin reissullesi:

Lennot

Esimerkiksi Norwegian lentää nykyään myös mannertenvälisiä lentoja. Hinnat Helsinki – Los Angeles -välille alkavat vajaasta 400 eurosta, mutta kannattaa muistaa, että siihen hintaan ei kuulu aterioita tai matkalaukkua.

Yleisesti ottaen lentoihin voi varata plus-miinus 550 €.

Jos haluaa ”perinteisen” lentokokemuksen, jossa jokaisesta palvelusta ei veloiteta erikseen vaan tarjoiluun kuuluu ilmaiset juomat ja ateriat läpi lennon, kannattaa katsoa esimerkiksi British Airwaysin, KLM:n, Air Francen ja muiden vanhempien lentoyhtiöiden lentoja.

Lennot löytyy esim. Skyscanner.fi:stä tai Momondo.fi:stä.

Asumisen hintataso Los Angelesissa

Losissa ja Kaliforniassa asumisen hinta on noussut kovaa vauhtia viime vuosina. Tämä näkyy myös matkailijan budjetissa kalliihkoina hotelli-, hostelli- ja Airbnb-menoina.

Hostelleissakin (kun jaetaan huone muiden kanssa) voi joutua maksamaan kymmeniä euroja per yö. Halvimmat alkavat noin 20 € / yö hinnoista.

Halvoissa hotelleissa 1-2 hengen huone maksaa yleensä alkaen n. 70 € / yö.

Jos on laittaa yli 130 € per yö, niin sitten alkaa löytyä runsaasti valikoimaa.

Liikkuminen

Vuokra-auto on melko yleinen ratkaisu matkailijalle. Autot ovat halpoja ja niitä on saatavilla pitkin kaupunkia lukuisista eri autonvuokrauspisteistä. Bensan hinnat Los Angelesissa ovat alkaen n. 3$ per gallona, eli n. 0,70 € per litra.

Pysäköinnistä voi muodostua oma menoeränsä, mutta ilmaisiakin paikkoja on kun esimerkiksi asioi jossain liikkeessä, josta saa sitten kuittia vastaan ilmaisen parkin.

Jos et halua säätää oman auton kanssa, voit käyttää myös kyydityspalveluja kuten Uber ja Lyft.

Julkinen liikenne:

Kaikki sanoo yleensä, että ”Losissa ei pärjää ilman autoa”. Mutta kyllä siellä julkisillakin pääsee kulkemaan siirtymiä. Kaupunki on muutenkin niin laajalle levinnyt, että on järkevämpää melkeinpä asua esim. parissa eri paikassa, jos haluaa nähdä vähän eri hoodeja.

Yksi metro- tai bussikyyti maksaa $1,75 ja joillakin linjoilla (eri bussiyhtiön operoimana) yksi kyyti $1,25. Metroa käytettäessä pitää vielä lunastaa $1 maksava kortti, johon kyytejä/rahaa voi ladata. Busseissa käteisellä maksaessa kannattaa olla suunnilleen tasaraha, sillä kone ei anna vaihtorahaa.

Syömiset, juomiset ja muut kulutustuotteet

Yleisesti ottaen voisi sanoa, että syöminen ja juominen alkaa olla melkeinpä Suomen hinnoissa. Tietenkin high end -paikkoja on enemmän, joka nostaa LA:n keskihintoja verrattuna Helsinkiin.

Aasialaisissa nuudelimestoissa kana+nuudeli-ateria on yleensä alkaen n. $10.

Pikaruokaravintoloiden hintoja:

  • Hampurilaispaikoissa perusateria on yleensä $8-9 tietämillä
  • Starbucksissa peruskahvi alkaen $2 ja latte ja muut litkut alkaen n. $3. Pullaa alkaen n. $3.

Ruokakaupoissa:

  • gallona (vajaa 4 litraa) vettä alkaen n. $1,50
  • Banaani noin $1/kg
  • Roheiinijuoma (25g protskua) $4
  • Aika perushinnat, suunnilleen Suomen tasoa?

Tupakka maksaa n. 8-10 $ per aski.

Ja tippaamisesta: Jos istuu alas syömään ihan oikeaan ravintolaan ja tarjoilija tarjoilee pöytään, maksetaan USA:ssa yleensä 15-20 % tippiä. Tarjoilijan palkka saattaa olla vain pari dollaria per tunti plus tipit, joten heidän palkkansa riippuu aika vahvasti tipeistä.

 

Aktiviteettien / nähtävyyksien hinnat

Los Angeles hinnat

Universal Studios sisäänpääsy alkaen $105.

Disneylandiin sisäänpääsy alkaen n. $100 (yli 10-vuotiaalta)

Celebrity Tour, jossa ajetaan minibussilla kierrellen

LA Kingsin NHL-peliin Staples Centeriin liput alkaen n. $100

LA Lakers NBA-otteluun liput alkaen n. $50 (pelaavat samalla areenalla kuin LA Kings)

Yhteenveto

Los Angelesin hintataso on kulutustuotteiden osalta melko kohtuullinen. Jos haluaa mukavaa asumista ja käy paljon nähtävyyksissä ja aktiviteeteissa, silloin reissubudjetti alkaa paisumaan.

PS. Jenkkireissulla kannattaa olla luottokortti kunnossa. Jos tarvitset vuosimaksuttoman Visan (johon sisältyy ilmainen matkavakuutus), käy hakemassa Norwegianin Visa: BankNorwegian.fi/Luottokortti.

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here