Portugalin ja Lissabonin hintataso tarkastelussa – tässä esimerkkihintoja

Millainen on Portugalin ja sen pääkaupungin, Lissabonin hintataso?

Tähän kysymykseen käytännönläheinen yleiskatsaus tässä kirjoitelmassa.

Rahayksikkö on tuttu ja turvallinen euro.

Keskipalkka Portugalissa on alle puolet siitä mitä Suomessa, noin 1200 euroa. Esimerkiksi kaupan kassatäti ilmoitti tienaavansa 30-tuntisella työviikolla noin 600 euroa kuukaudessa. Hämmentävän pienet palkat suhteessa maan hintatasoon.

Täten esimerkiksi ulkona syöminen ja juominen on luonnollisesti paljon halvempaa kuin Suomessa.

Tässä hintoja Portugalin ja Lissabonin reissuun:

Halvat lennot Lissaboniin?

Lissabon ei kuulu niihin halvimpiin eurooppalaisiin kohteisiin lentää. Menopaluu irtoaa yleensä halvimmillaan n. 200 € hintaan, tyypillisesti alkaen n. 250 €.

Norwegian ei lennä Lissaboniin, mutta road trippailijalle vinkiksi: Norwegian lentää Portugalin eteläosassa sijaitsevaan Faroon, josta voi ajella autolla Lissaboniin ja muualle Portugaliin/Espanjaan.

Majoittumisen hintataso Lissabonissa

Lissabon on tuollainen Helsingin kokoinen pääkaupunki. Tarjolla on hotelleja, hostelleja ja esim. Airbnb-majoituksia.

Hintataso on edullinen. Reppureissaaja yöpyy guest housessa tai hostellissa edullisesti, esim. 2 hengen huoneet ovat alkaen vain n. 20 € / yö.

Hotellit ovat niin ikään edullisia. Halvimmillaan n. 40 € / yö ja nätin 3-4 tähden hotellin aamupalan kanssa saa halvimmillaan 50-70 € / yö.

Katso tästä kaikki Lissabonin hotellit ja niiden hinnat.

Liikkumisen hintataso Portugalissa

Itse Lissabonissa liikkumiseen tässä muutamat hinnat:

Lentokentältä keskustaan pääsee esimerkiksi metrolla vain 1,45 € hintaan suuntaansa. Sama hinta myös keskustan sisällä (Zone 1 -alueella), mikäli ostaa 0,50 € maksavan ladattavan kortin (7 Colinas Card / Viva Viagem Card).

Tai voit ostaa vuorokausilipun metroihin, busseihin ja ratikoihin 6,30 € hintaan. Vuorokausilippu tai tuollainen ladattava kortti kannattaa ostaa, koska esim. ratikkaan noustessa ja käteisellä maksaessa, maksoi yksi kyyti 3 euroa!

Kuuluisa cable car -kyyti Ascensor da Glória maksaa 3,70 € / menopaluu per henkilö (Lisboa Cardilla ilmainen).

Jos liikkuu ja käy paljon museoissa, kannattaa tutustua Lisboa Card -korttiin, joka on suunnattu turisteille. Se maksaa alkaen 18 € / vuorokausi ja käy kaikkiin julkisiin liikennevälineisiin ja yli 80 muuhun kohteeseen Lissabonissa.

Portugali on hienoa aluetta autoreissaamiseen. Auton vuokraus jää vain 10-15 € / päivähinnan tuntumaan, mikäli otat vähintään muutamaksi päiväksi kerrallaan. Bensan hinta on kuta kuinkin sama kuin Suomessa.

Syöminen ja juominen

Lissabonin hintataso ravintoloissa syömiseen ja juomiseen on numbeo.comin mukaan n. 40-50 % halvempaa kuin Helsingissä.

Olut maksaa terassilla tai baarissa juotuna jopa alle 2 €. Hienommissa paikoissa hieman enemmän. Samoin viini on halpaa – alkaen vain n. 1,50 € lasista. Kahvin saa alle 2 €, usein hyvän espresson jopa alle eurolla!

Ruokakaupassa asiointi on myöskin halvempaa kuin Suomessa.

Muut hinnat

Jos käyt paljon museoissa ja muissa nähtävyyksissä, etkä jaksa säätää jatkuvasti eri lippujen kanssa, kannattaa tutustua Lisboa Cardiin. Se maksaa alkaen 18 € per vuorokausi sisältäen julkiset kulkuneuvot, ilmaisen sisäänpääsyn moniin kohteisiin ja joihinkin kohteisiin ison alennuksen.

Jardim Zoológico, eli Lissabonin eläintarha maksaa lapsilta (3-12v) 14,50 € ja aikuisilta 20,50 € (alle 3v skidit ilmaiseksi).

Entä miten olisi surffaus? Portugalin rannikko on kuuluisa hyvistä aalloistaan. 6 tunnin surffauspäivä ja -koulutus aloittelijoille, 60 € per henkilö. Sisältäen kyydin hotellista surffauspaikalle (n. 20 minuutin ajomatka keskustasta).

Sellainen on suurinpiirtein Portugalin hintataso. Voisi sanoa, että halpaa on. Ainoa isompi menoerä on tuo lentojen osuus, sinne kun ei aivan halvimpia lentoja löydy verrattuna muihin eurooppalaisiin matkakohteisiin.

PS. Jos tarvitset reissaajaystävällistä luottokorttia, hae vuosimaksuton Norwegian Visa (sen hakee muutamassa minuutissa ja se tulee postitse kotiin yleensä n. viikossa).

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here