Kyproksen hintataso: tällaiset ovat saaren hinnat

Kypros, tuo pienehkö saari välimerellä on suomalaisille varsin tuttu turrekohde.

Tässä artikkelissa listaamme Kyproksen hintatasoa, jotta saat apua reissubudjettisi laskemiseen.

Kyproksella on muutamia erilaisia kohteita; puhtaasti bilettämiseen keskittyvä (etenkin kesällä) Agia Napa (englanniksi Ayia Napa) sekä sitten vähemmän alkoholisoituneita kohteita, kuten Limassol, Larnaka ja Pafos.

Kyproksen valuutta on euro ja lyhyesti sanottuna hintataso Suomeen verrattuna on melko edullinen – etenkin ulkona syömisen ja juomisen suhteen.

 

Halvat lennot/matkat Kyprokselle

Reittilennot Helsingistä Kyprokselle (yleensä Larnakan ja Pafoksen lentokentälle) irtoavat halvimmillaan n. 200 € / menopaluu. Suoria reittilentoja Suomesta Kyprokselle vaikuttaa olevan aika niukasti. Norwegian ja Finnair molemmat lentävät 1 välipysähdyksellä.

Katso halvimmat lennot reissusi ajankohdalle esim. momondo.fi:stä.

Reittilentojen niukkuudesta johtuen kannattaa seurailla myös pakettimatkoja isoista matkatoimistoista.

 

Hotellien / majoituspaikkojen hintataso Kyproksella

Kyproksellahan on tuttuun tyyliin täysi hulina päällä etenkin heinä-elokuussa. Tällöin myös hinnat nousevat ja hotellien ja huoneistojen saatavuus hieman rajoittuu. Jos lähdet sesongin ulkopuolella liikenteeseen, on asuminen todella edullista. Tässä pari esimerkkiä kahden hengen huoneista:

Esim. Agia Napassa 3 tähden hotellit talviaikaan ovat alkaen n. 25-30 € per yö.

Hyvin varustellut 4 tähden hotellit uima-altaineen päivineen ovat talvikaudella alkaen n. 60 € / yö.

5 tähden Grecian Bay sisä- ja ulkouima-altaineen hinnat alkaen n. 110 € / yö.

Katso täältä Kyproksen hotellitarjontaa!

 

Aktiviteettien hintataso Kyproksella

Saarta voi lähteä kiertämään vuokra-autolla (kunhan vain muistaa pysytellä sillä ”väärällä” kaistalla, heillä kun on vasemmanpuoleinen liikenne). Auton saa vuokrattua todella edullisesti – etenkin sesongin ulkopuolella – jopa n. 10-15 € / päivä -hintaan, kun otat useammaksi päiväksi kerrallaan.

Pienen skootterin vuokraaminen on suunnilleen samoissa hinnoissa autojen kanssa. Agia Napassa voi myös vuokrata muita menopelejä, kuten mönkijöitä ja muita nelipyöräisiä.

Waterworld -vesipuisto Agia Napassa maksaa 38 € (yli 13-vuotiaalta), 23 € (3-12-vuotiaalta) ja sitä pienemmiltä ilmainen.

 

Syöminen & juominen

Syöminen ja juominen ravintoloissa on melko edullista Kyproksella – ainakin huomattavasti edullisempaa kuin Suomessa:

Lounassalaatin tai pasta-aterian syöt n. 5-7 € hintaan sekä pikaruokaa esim. Gyroksen (lihaa leivän sisässä salaatteineen päivineen) muodossa n. 3 € hintaan.

Raskaamman, esim. pihviannoksen lunastaa itselleen alkaen n. 15 eurolla.

Agia Napassa on valtavasti baareja ja kilpailu kovaa. Moni baari tarjoaakin erilaisia tarjouksia ja sisäänheittoshotteja, jotka olisivat Suomessa hyvinkin laittomia ja kansanterveyttä romahduttavia. Mutta ryyppääminen on edullista: iso tuoppi olutta on 2-3 € tuntumassa, ja erittäin vahvoja drinkkejä suurinpiirtein samaan hintaan.

Kahvi (kreikkalaistyylinen) on yleensä 2 € tuntumassa.

Kaupassa litran pullo paikalliskulttuurillista Ouzo-viinaa maksaa alkaen n. 10 €. Myös muut väkevät viinat ovat edullisia Suomen hintoihin tottuneelle.

Yhteenvetona sanottakoon, että Kyproksen hintataso on siis varsin kohtuu hinnoissaan. Etenkin talvella se on loistavan rauhallinen ja edullinen kohde, jossa voi vaikkapa pyöräillä, lenkkeillä, tehdä jotain luovaa tai muuten vain vetää pään täyteen Ouzoa ja pohtia elämän tarkoitusta – Kypros tarjoaa kaikille kaikkea!

PS. Jos tarvitset reissaajaystävällistä luottokorttia, hae vuosimaksuton Norwegian Visa (sen hakee muutamassa minuutissa ja se tulee postitse kotiin yleensä n. viikossa).

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here