Dublinin hintataso – tällaiset ovat hinnat Irlannissa

Irlanti on suomalaisten kaukainen serkku, jossa ihmiset ovat yhtä kalpeita ja jossa viinalla läträtään yhtä paljon, ellei jopa enemmän kuin Suomessa.

Entä millainen on Irlannin ja tunnetun matkakohteen, Dublinin hintataso?

Listatkaamme hintaesimerkkejä.

Ensinnäkin, Irlannin valuutta on euro. Irlanti on tukevasti EU:ssa euro-rahoineen siinä missä Pohjois-Irlanti on osa UK:ta puntineen ja brexitteineen.

Ja jos haluat pikaisen vastauksen: hinnat Dublinissa ovat paikoin kalliimpia kuin Suomessa, paikoin halvempia.

Halvat lennot Dubliniin

Sinänsä harmi, että Dublinista ponnistava halpalentoyhtiö, Ryanair, ei enää operoi Suomen ja Euroopan (ja Dublinin) väliä.

Mutta Norwegian ja muut lentoyhtiöt liikennöivät. Voit saada lennot Helsingistä Dubliniin (suora lento) alkaen n. 39 euron hintaan per suunta Norwegianilla. Tähän hintaan tuskin saat molempiin suuntiin lentoja, mutta yleisesti ottaen, lentoihin pitänee varata vähintään n. 100 € per henkilö, menopaluu-lipusta.

Majoituksen hintataso Dublinissa

Majoitus ei onnistu Dublinissa aivan yhtä pienellä budjetilla kuin muissa Euroopan matkakohteissa. Alle 50 € / yö -budjetilla valinnanvaraa on melko niukasti, mutta jos perse kestää 50-100 € per yö budjettia, niin silloin valinnanvaraa alkaa löytymään.

 

Katso Dublinin hotellitarjontaa täältä!

Aktiviteetteja

Dublin on viski- ja olut-hifistelijän unelmakohde. Ovathan paikalliset Guinnessit ja Jamesonit ihan maailmankuuluja brändejä. Dublinista löytyy näiden ympärille tehtyjä museoita ja tehdasvierailukohteita.

Guinness Storehouse, eli Guinnessin panimo/museo (jossa myös Conan O’Brien vieraili): alk. 14 € per henkilö. Tiettävästi Dublinin suosituin turistikohde!

The Old Jameson Distillery, eli Jameson-viskille omistettu turistikohde avataan 03/2017, jonka jälkeen myös hintatiedot julkistetaan.

Muita vähemmän alkoholisoituneita aktiviteettien hintoja Dubliniin:

Dublin Zoo, eli eläintarha maksaa 17 € aikuiselta ja 3-16-vuotiaalta lapselta 12,20 €.

Dublin castle, sisäänpääsy aikuiselta 6,50 € tai opastettu kierros 8,50 €.

Liikkuminen

Dublin itsessään on varsin kompakti kaupunki, joten liikkumisiin ei tarvitse niin paljoa varata rahaa (kuten esimerkiksi Lontoossa). Tässä muutamia hintoja:

Dublinin lentokentältä keskustaan:

Bussi 747:lla yksi suunta 6 € tai menopaluu 10 €.

Keskustassa liikkuminen on melko edullista, 1 ajo yksittäin lippuautomaatista ostettuna maksaa seuraavanlaisesti:

  • bussilla keskustan sisällä 0,75 € per kyyti.
  • raitiovaunulla alkaen 2 € per kyyti.

Jos lähdet Dublinista edemmäs Irlannin maaseudulle ja Atlantin länsirannikolle road trippailemaan, auton vuokraat Dublinista jopa alle 10 € vuorokausihintaan (ottaessasi auton useammaksi päiväksi). Bensa maksaa Irlannissa tätä kirjoittaessa vajaan 1,30 €/L.

 

Syöminen & juominen

Syömiseen saat varata suurinpiirtein yhtä paljon rahaa kuin Helsingissä käydessäsi ulkona syömässä. Eli melko paljon. Olut ja muut nesteet ovat sentään hieman halvempia Dublinissa. Oluttuopin hinnan ollessa 5 € molemmin puolin – riippuen hieman minkälaisessa pubissa vierailet.

Dublinin hintataso on siis melko kohtuullinen Suomen hintoihin tottuneelle. Jos muut kaupunkikohteiden hintatiedot kiinnostaa, lue seuraavaksi esim. nämä:

PS. Jos tarvitset reissaajaystävällistä luottokorttia, hae vuosimaksuton Norwegian Visa (sen hakee muutamassa minuutissa ja se tulee postitse kotiin yleensä n. viikossa).

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here