Budapest & shoppailu: 8 paikkaa, joista löydät ostokset

Tässä tulee opas Budapestin ostospaikkoihin – listaamme ne tunnetuimmat ja parhaat ostoskeskukset, ostoskadut ja pari muuta shoppailukohdetta.

Budapestin ja unkarin valuutta on forintti (HUF), 1 € = 312 HUF (tätä kirjoittaessa).

Rahaa voit vaihtaa euroista forinteiksi rahanvaihtopisteissä tai nostaa suoraan automaatista rahaa esim. Visa Electronilla.

Monet keskustan liikkeet ovat kiinni sunnuntaisin, mutta jotkut saavat olla erikoisluvalla auki. Esim. ostoskeskuksissa on usein ainakin osa liikkeistä auki myös sunnuntaisin. Joka tapauksessa, tässä 8 kohdetta, josta löydät ostokset:

Budapestin ostoskadut

1. Andrássy út – luxus-shoppailua

2,5 kilometriä pitkä Andrássy út on majesteettinen kadunpätkä, joka alkaa ydinkeskustasta ja päättyy sankarien aukiolle. Kadun keskustan päässä, eli suurinpiirtein Oktogon -metroaseman lähimaastossa on paljon kalliita luxus-liikkeitä, kuten Louis Vuitton, Gucci, Burberry jne.

 

2. Váci utca – muotia ja lahjatavaroita

Perus Burger Kingit, H&M:t ynnä muut kansainväliset liikkeet löydät tältä vilkkaalta ostoskadulta, eli täältä löytänet ne edulliset vaateostokset. Kadun päädyssä sijaitsee myös kuuluisa kauppahalli (josta alempana lisää).

Voit aloittaa esim. Vörösmarty tér -metroaseman tienoolta ja kävellä sitten Váci utcaa pitkin aina kauppahallille asti.

 

3. Fashion Street

Nimensä mukaisesti tältä n. 150 metrin ostoskadulta löytyy muotiliikkeitä. Ovat hieman perus henkkamaukkaa kalliimpia merkkejä, eli muun muassa Hugo Boss, Lacoste jne. Löytyy myös Starbucks ja muita kansainvälisiä pikaruokaloita.

Osoite: 1052 Budapest, Deák Ferenc Street

 

Budapestin ostoskeskukset

4. West End City Center

Tämä ostoskeskus oli vuonna 1999 avautuessaan Keski-Euroopan suurin ostoskeskus. Täältä löydät yli 400 liikettä ja palvelua, sisältäen vaatteita, elektroniikkaa, kahviloita ja ravintoloita.

Osa liikkeistä auki myös sunnuntaisin. Tarkempi lista liikkeistä ja aukioloajoista löytyy heidän nettisivuiltaan.

Osoite: 1062 Budapest, Váci Road 1-3.

 

5. Arena Plaza

Arena Plaza on uudehko ostoskeskus, joka on kuta kuinkin West End City Centerin kokoinen, eli valtava. Täällä on lähes kaikkea mitä ihminen tarvitsee. Löytyy myös valtava saksalainen elektroniikkaliike, Media Markt.

Löytyy myös iso hypermarketti, Tesco. Eli mikäli olet niitä ihmisiä, joka tykkää tutkia uudessa maassa paikallista ruokakauppatarjontaa, sitten vain Tescoon!

Huom. auki myös sunnuntaisin. Tarkempi liikelista ja ajan tasalla olevat aukioloajat löydät heidän nettisivuiltaan.

Osoite: 1087, Budapest, Kerepesi út 9.

 

6. Mammut -ostoskeskus

Siinä missä suurin osa Budapestin shoppailupaikoista sijoittuvat joen itäpuolelle, eli Pestiin, sijaitsee tämä iso ostoskeskus Budan puolella. Mammutin liikevalikoiman ja aukioloajat löydät täältä (osa liikkeistä auki sunnuntaisin!)

Mammutissa on liikepinta-alaa yhteensä noin 108 000 neliömetriä siinä missä yllä mainituissa jäteissä on jopa yli 180 000 neliömetriä. Mutta isoja ostareita kaikki.

Osoite: Budapest, Lövőház u. 2, 1024 Unkari

Muut ostoskeskukset?

Pienempiä ostoskeskuksia Budapestissa ovat mm. Allée, Árkád, Corvin Plaza, KÖKI Terminal.

 

Muut shoppailupaikat?

7. Central Market Hall, eli kauppahalli

Joskus kulkee myös nimellä ”Great Market Hall”. Tämä Budapestin suurin sisätiloissa oleva markkinapaikka on rakennettu jo 1897. Ruoan ystävän ehdoton vierailukohde, josta löytyy elintarvikkeiden lisäksi myös muuta pientä tuliaistavaraa.

Aukioloajat (tätä kirjoittaessa):
Ma: 6 – 17
Ti – To: 6 – 18
La: 6 – 15
Su: kiinni

Osoite: Budapest, Vámház krt. 1-3, 1093 Unkari

Täällä käynti voidaan yhdistää kätevästi kohdan 2, eli Vácin kadun käyntiin – sijaitsee siis ko. kadun päässä.

8. Ecseri Market – kirpputori

Kaikkien vanhojen asioiden ihmettelijät viihtyvät varmasti Ecserin kirpputorilla. Täältä löytyy vanhoja huonekaluja, kameroita, keräilyesineitä, vaatteita ynnä muuta.

Sijaitsee tosin hieman syrjässä ja kauempana keskustasta.

Osoite: Budapest, Nagykőrösi út 156, 1194 Unkari

Virallista nettisivua ei ole, mutta aukioloajat Googlen antaman tietosivun mukaan:
Ma – pe: 8 – 16
La: 6 – 15
Su: 8 – 13

Lue myös:

Budapestin TOP 3 kylpylät
Tekemistä Budapestiin – 9 ideaa
Budapestin TOP 11 nähtävyydet

PS. Jos tarvitset reissaajaystävällistä luottokorttia, hae vuosimaksuton Norwegian Visa (sen hakee muutamassa minuutissa ja se tulee postitse kotiin n. viikossa).

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here