Budapestin hintataso tarkastelussa – tässä esimerkkihintoja reissullesi

Budapest on suosittu kaupunkikohde niin kesällä kuin talvellakin, eikä se todellakaan vie matkailijaa taloudelliseen ahdinkoon. Syynäämme Budapestin hintatasoa listaten niitä yleisimpiä turistin menoeriä.

Budapest ja Unkari on loistava kohde Euroopan interrail-kierroksella tai sitten ihan erikseen lennettäessä pelipaikoille.

Unkari on EU:ssa, mutta käyttää edelleenkin omaa rahayksikköään, eli Unkarin forinttia (HUF). Tämän hetkinen valuuttakurssi on kuta kuinkin tämä:

1 € = n. 320 HUF.

Maksukorttien lähimaksu-ominaisuus on yleisesti käytössä Budapestissa.

budapest valuuttaLisäksi käteistä rahaa mukaan ottaessa on kaupungilla lähes jokaisella kadulla valuutanvaihtopisteitä.

Jos pelaa käteisellä, ei kannata koko reissun rahoja vaihtaa siellä lentokentän kalliissa valuutanvaihtopisteessä. Vaihtaa aluksi hieman käyttörahaa ja sitten myöhemmin katselee kaupungilla paremman kurssin tarjoavia pisteitä.

Tässä sitten niitä hintoja Budapestin reissulle:

Halvat lennot Budapestiin?

Norwegian lentää suoraan Helsingistä Budapestiin. Halvimmillaan lennot irtoavat 39 € per suunta, mutta näin halvan lennon saaminen on hieman tuurista kiinni. Mitä aiemmin varaat, sitä paremmin halpoja lentoja on saatavilla.

Parhaan hinnan löytääkseen kannattaa katsoa hintoja esimerkiksi suoraan Norwegianin sivuilta sekä lisäksi vielä jostain lentohakukoneesta, kuten momondo.fi tai skyscanner.fi:ssä.

Tyypillisesti lentoihin pitää budjetoida halvimmillaan n. 120-150€ menopaluu per henkilö. Mitä joustavampi on päivien suhteen, sitä halvemmalla yleensä selviää.

PS. jos haluat vuosimaksuttoman Visa-luottokortin, jossa ilmainen matkavakuutus, hae Bank Norwegianin tarjoamaa luottokorttia: BankNorwegian.fi/Luottokortti

 

Majoituksen hintataso Budapestissa

Budapestissa majoittuminen on halpaa. Tosin, kesäkuukausina hinnat tietty nousevat, kun turistit ympäri maailman vyöryvät Budapestiin. Tässä jotain ”hinnat alkaen” esimerkkejä:

 • Budjettimatkailijalle: sänky jaetussa dormissa alkaen n. 8 €/yö
 • 2-3 tähden halpa hotelli alkaen n. 25 € per yö per 2 hengen huone
 • Mukavan hotellin saa alkaen 50 € per yö ja 5 tähden luksustakin parhaimmillaan reilusti alle 100 € / yö.

Katso tästä Budapestin hotellitarjontaa (Booking).

Tai lue koostamamme hotellisuositukset Budapestiin (9 hotellia hyvällä sijainnilla!)

 

Liikkuminen

Budapestissa operoi metro, raitiovaunut ja bussit. Uber ei ole käytössä Budapestissa ja Unkarissa, mutta esimerkiksi Taxify-sovelluksella pitäisi löytyä taksikyytejä, mikäli haluaa löytää kyydin älypuhelimensa kautta.

Pääset Budapestin lentokentältä keskustaan junalla tai bussilla, jotka maksavat vain pari euroa yhteen suuntaan.

Taksilla tämä n. 20 km matka keskustaan maksaa n. 6000-7000 HUF (plus-miinus 20 €).

Muutama hintaesimerkki julkisista kulkuneuvoista:

 • 1 matka (ei vaihtoa) 350 HUF (n. 1 €)
 • 10 matkaa kerralla ostettuna (ei vaihtoa) 3000 HUF (n. 10 €)
 • 1 matka (sis. 1 vaihdon) 530 HUF (vajaa 2 €)

Yllä olevat hinnat siis automaatista ostettuna. Bussikuskilta ostettaessa 1 matkan hinta pitäisi olla 450 HUF tuon 350:n sijaan.

 

Syömisten ja juomisten hinnat Budapestissa

Se reissujen paras osuus, eli terasseilla ja ravintoloissa syöminen ja juominen on Budapestissa erittäin edullista.

Itse asiassa erään tutkimuksen mukaan Budapest on Euroopan halvin turistikohde ryypiskelyhommiin. Esim. oluen hinta Budapestissa on yleensä vain n. 1,50 – 2 euron tienoilla. Trendikkäämmissä yökerhoissa drinkkien hinnat ovat tietenkin kalliimpia, mutta suomalaiselle bilettäminen on erittäinkin edullista.

Syöminen on niinikään edullista. Noin puolet Suomen hinnoista ei liene kovin pieleen mennyt arvio Budapestin hintatasosta ulkona syömisen suhteen.

Hienommassa ravintolassa pääruoat ovat siinä 20 € molemmin puolin.

Edullista ruokaa? Pikaruokana löytyy esimerkiksi döner kebabeja noin 3 € hintaan. Terveellisempää etsivälle löytyy hyviä lounastarjouksia, esim. tällainen kasvisruoka 1200 HUF hintaan (vajaa 4 €):

budapest hintataso ruoka
Ravintolan nimi: Menyország szíve Bio Bolt Organic Health Food&Coffee Shop

Kahvit irtoavat Starbucks-tyyppisessä kahvilassa reilun parin euron hintaan, ja erikoisemmat kahvit hieman enemmän. Kakkupalanen siihen kylkeen n. 2 €.

Nähtävyyksien hinnat

Budapestissa näkee paljon ihan ilmaiseksikin kävelemällä ja käymällä ne peruskohteet, kuten Gellértinvuori ja kaikista turistikuvista kuuluisa Széchenyin ketjusilta sekä sankarien aukio. Tässä kuitenkin pari esimerkkiä Budapestin nähtävyyksien hinnoista:

Széchenyin kylpylä:

Unkari on tunnettu kylpylöistään. Mikäli haluat vierailla jo 1913 valmistuneessa Széchenyin kylpylässä, maksaa päiväpassi sinne tänä päivänä plus-miinus 20 € (riippuu mikä viikonpäivä on kyseessä, ostatko etukäteen netistä lipun vai tiskiltä). Mukaan kannattaa ottaa oma pyyhe, sandaalit ja uima-asuste. Peruslippu sisältää vain sisäänpääsyn ja avaimen säilytyslokeroon.

Lue myös: Budapestin top 3 kylpylät

Tonavan jokiristeily:

Reilun tunnin kestävä jokiristeily Tonavalla pitäisi irrota n. 4000 HUF hintaan per henkilö (n. 14€)

 

Reissubudjetti

Paljonko sitten koko reissu Budapestiin maksaa? Se riippuu tietenkin ihmisestä, mutta laitetaan nyt jotain yhteenvetoa ja erittäin karkeaa arviota tähän loppuun. Oletetaan, että tekisit 3 yön/4 päivän reissun:

 • Lennot 150 €
 • Julkiset kulkuneuvot 4€/päivä = 16 €
 • Yöpyminen mukavassa 3 tähden hotellissa 20€/henkilö (40€ 2 hengen huoneessa) = 60€/hlö
 • Aamupala, lounas, illallinen = 20 € * 4 päivää = 80€
 • Juomat & kahvittelut 10 € per päivä? * 4 päivää = 40€

Yhteensä n. 345 € per henkilö.

Toki siihen päälle tulee shoppailuja, yöelämää sun muuta menoerää, joita reissussa aina ilmenee. Tai jos olet säästeliäämpi ja löydät halvat lennot, tällöin selviää helpostikin alle 300 eurolla.

Säästeliäs HC-sniiduilija selviää alle 200 eurollakin asuessaan hostelleissa tai jopa sohvasurffaamalla (kunhan vain löytää ne halvat lennot).

Niin ja jotta reissu pysyy budjetissaan, muista pitää hyvää huolta lompakosta ja arvotavaroistasi ammattirosvojen varalta. Budapest on suosittu turistikohde, joten ne käsistään kätevät taskuvarkaat hengailevat juuri siellä missä sinäkin.

Budapestin ja yleisesti Unkarin hintataso on siis erittäin edullinen. Mikäli kaipaat tarkempaa tietoa kaupungista, muista lukea Budapest matkaoppaamme!

Ja mikäli (reilaus)reissusi suuntautuu Saksankin suuntaan, muista katsastaa myös toinen edullinen eurooppalainen pääkaupunki – Berliini!

1 KOMMENTTI

 1. Budapestissä yli 65-vuotiaille eu-kansalaisille kaupunkiliikenne ilmainen (myös lentokenttäbussit). Passin kopio mukaan…

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here