Autolla Saksaan? 6 kohdetta/vinkkiä autofriikille

Saksa on autoharrastajan must-kohde. Tässä jutussa esittelemme 6 kohdetta/vinkkiä autoista kiinnostuneelle – olit sitten lentämässä, tai lähdössä omalla autolla Saksaan.

Jos et kovin mielellään aja pitkiä matkoja Suomessa, on automatkailu Saksassa ja muualla Keski- ja Etelä-Euroopassa huomattavasti mielenkiintoisempaa puuhaa;

  • Välimatkat mielenkiintoisten kaupunkien ja kohteiden välillä ovat lyhyet
  • Autobahnoilla voi paikoin ajaa ilman nopeusrajoituksia
  • Maisemat varsinkin alpeilla ja eteläisessä Saksassa ovat upeat
  • Kotimatkalla voit täyttää takakontin laadukkaalla saksalaisella oluella

..muutamia syitä mainitakseni.

Joka tapauksessa, tässä tulee 6 vinkkiä autoista ja Saksanmatkailusta kiinnostuneelle:

1. Aja kierros Nürburgringillä

Maailman legendaarisimpiin kuuluva moottorirata sijaitsee pienessä Nürburg -kylässä Rheinland-Pfalzin osavaltiossa (lähin suurkaupunki, Köln, n. 100 km päässä).

Älä siis sekoita paikkaa Nürnberg-nimiseen kaupunkiin, joka sijaitsee Baijerissa, aivan toisella puolen maata (ettei tule hukkareissua).

Nürburgring koostuu kahdesta erillisestä radasta:

  • Nordschleife, vanha legendaarinen 20,8 km rata (jossa myös sinä voit ajaa)
  • Südschleife tai GP-Strecke, joka on moderni, n. 5 km pituinen nyky-F1-autoillekin sopiva rata.

Nordschleife on suoraan sanoen erittäin vaarallinen moottorirata, koska se on nopea, kapea ja sen turva-alueet ovat todella pienet. Tästä huolimatta kuka tahansa voi ajaa tällä radalla ratakierroksen maksua vastaan (1 kierros vuonna 2016 maksaa 29 €).

Rata on ”Touristenfahrt”-sessioiden, eli turistien ajojen aikaan ”normaali” tie, josta peritään vain tiemaksu. Ohittaminen on sallittua ainoastaan vasemmalta, kuten normaalissa liikenteessä. Näet radan aukioloajat turisteille täältä.

Radalla saa tällöin ajaa siis millä tahansa tieliikennekelpoisella laitteella.

Tästä videosta näet melko realistisen kuvan meiningistä:

Radalla saattaa siis olla pakettiautoja, busseja, moottoripyöriä ja lähes täysiverisiä kilpa-autoja yhtä aikaa. Jos et itse mene ajamaan, on toimintaa varsin mielenkiintoista seurata radan varresta (ei maksa mitään ja monista paikoista näkee pitkän pätkän rataa kerralla).

Myös itse varikkoalueella on todella mielenkiintoisia autoja parkkipaikka täynnä – tänne myös vapaa pääsy.

Ehdoton vierailukohde moottoriurheilun ystävälle.

Lue myös kattavampi Nürburgring-oppaamme!

 

2. Autostadt Wolfsburgissa (VW-tehtaan yhteydessä)

Autostadt on autoihin keskittyvä teemapuisto Wolfsburgissa. Siellä ei ole ainoastaan Volkkareita, vaan myös muita VAG-konsernin autoja: Audi, Bentley, Lamborghini, Seat, Skoda. Museon puolella on myös runsaasti vanhoja klassikoita.

Uuden Volkkarin ostajat voivat halutessaan noutaa uuden pirssinsä täältä. Seuraavasta videosta (13 min) tunnelmapaloja paikan päältä:

 

3. BMW Welt, eli BMW-maailma Münchenissä

Münchenissä vierailuun on kätevä yhdistää käynti BMW:n museossa/maailmassa.

BMW Weltissä näet lähes kaikkea mitä BMW on ikinä tehtaassaan tuottanut. Löytyy vanhoja ja uusia BMW:n kilpa- ja katuautoja, moottoripyöriä ja tietenkin ne aivan uusimmat mallit sähköautoineen päivineen.

Myös BMW tarjoaa asiakkaille mahdollisuutta noutaa uuden autonsa täältä.

Videota tästä:

 

4. Berliini – Trabantteja & tekniikan museo

Berliini on toinen loistava kaupunkikohde. Trabant, tuo itäsaksalainen autontapainen kulkuneuvo, on vahvasti läsnä edelleen tänä päivänä Berliinissä. Voit joko vuokrata Trabantin, lähteä Trabant-safarille tai käydä Trabant-museossa.

Toinen sinua kiinnostava kohde Berliinissä saattaisi olla tekniikan museo, eli Deutsches Technikmuseum. Täältä löytyy lähes mitä tahansa tekniikkaan liittyvää; TV-tekniikkaa, elektroniikkaa, kameroita, polkupyöriä, autoja, junia jne. Ehdoton kohde tekniikasta kiinnostuneelle. Löytyy itse asiassa myös vanha olutpanimo, jossa voi nähdä kuinka olutta tehtiin ennen vanhaan.

 

5. Vuokraa jokin menevämpi auto

Mikäli olet aina haaveillut Ferrarilla tai edes hieman tehokkaammalla, esim. Mersulla, Audilla tai Bemarilla ajamisesta, on siihen hyvä mahdollisuus Saksassa; autoja on runsaasti saatavilla, tiet ovat hyviä ja kuten todettua, maisemat paikoin helkkarin hienoja.

Esimerkiksi Münchenistä vuokrattaessa voisi autoreissu suuntautua alpeille, tai tämän artikkelin 6. kohtaan. Sixt -autonvuokrausyrityksellä on valikoimissa esim. BMW:n M3, M4 tai M6 -malleja tai Mersun AMG-malleja.

M-Bemari, tai AMG-Mersu pitäisi irrota alkaen n. 180 € / vrk hintaan (ikäraja Sixtillä 25 vuotta, nuoremmille pitäisi onnistua extra-maksua vastaan).

Toinen vinkki: miet24.de on vuokrausportaali, josta löytyy mitä erikoisempia autoja vuokralle ympäri Saksaa (tosin vain saksan kielellä).

Kyseisellä sivulla ilmoittajat ovat usein pienempiä firmoja, joten vakuutus- ym. asioista kannattaa olla hyvin perillä ennen vuokraamista. Siinä mielessä monikansallinen Sixt on turvallisempi vaihtoehto, mikäli BMW/Audi/MB ”riittää”!

 

6. Romantic Road, eli romanttinen tienpätkä

Tämä on se neuvotteluvaltti, mikäli sinun tarvitsee suostutella tyttöystäväsi tai vaimosi autoreissuun Saksaan.

Kyseessä on siis noin 350 km pitkä tienpätkä keskellä kauneinta Saksaa lähtien Würzburgista ja saapuen lähelle Itävallan rajaa, alppien tuntumaan, Füssenin kaupunkiin.

Füssenin läheltä pääsette kätevästi Saksan tunnetuimpiin linnoihin kuuluvaan Neuschwansteiniin. Eli Saksa ei ole pelkästään suurkaupunkeja, olutta ja makkaraa, vaan sieltä löytyy todella nättejä tienpätkiä autoiluun tai moottoripyöräilyyn.

Esim. tältä nettisivulta löydät tietoa kyseisen tienpätkän varrella olevista kohteista.

Yhteenveto

Jos mietit mitä kohteita voisi ottaa yhdellä reissulla haltuun, tässä jonkinlainen kartta havainnollistamaan etäisyyksiä. Esim. Berliini – München -välimatka autoteitä pitkin on n. 600 km.

Autolla Saksaan kohteet

Pelkästään Nürburgringille vuokra-autolla menevän kannattaa harkita lentoja joko Frankfurtiin (etäisyys 180 km), Düsseldorfiin (etäisyys 130 km) tai Kölniin (etäisyys 100 km).

Wolfsburgin Autostadt sen sijaan on kätevä ottaa esim. Berliinin matkalla haltuun (esim. vuokra-autolla päivän reissu), ja romanttinen tie Münchenin matkalla. (Mikäli et siis lähde omalla autolla Suomesta Saksaan asti.)

Liikenne on ehkä hieman hektisempää kuin Suomessa, mutta terveellä maalaisjärjellä pärjää reissussa aina. Tässä muutama perusvinkki ulkomuistista vielä loppuun:

  • Vakuutukset kuntoon
  • Ruuhkia voi esiintyä moottoriteillä (joskus madellaan kävelyvauhtia tai jono pysähtyy) – ei siis kannata luottaa siihen, että voit ajaa 150 km/h keskinopeudella Nürburgringiltä lentokentälle.
  • Älä jätä tankkaamista viimetippaan autobahnalla pitkää pätkää ajaessa (joskus bensa-asemia voi olla harvassa!)

Nautinnollisia reissusuunnitelmien tekohetkiä ja hyvää matkaa!

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here