Amsterdamin hintataso – tällaisia ovat hinnat Hollannissa

Tässä artikkelissa Amsterdamin hintataso syynissä; millaisia ovat matkailijan kannalta yleisimmät kuluerät?

Hollanti on yleisesti ottaen noin Suomen hinnoissa – joissakin asioissa halvempi, joissakin kalliimpi.

Valuutta on Hollannissa tietenkin euro, joten ei epäselvyyksiä sen osalta.

Halvat lennot Amsterdamiin

Helsingistä operoi suoralla lennolla Amsterdamiin ainakin Finnair ja KLM. 1 pysähdyksellä pääsee halvemmalla, esim. Airbalticia tai Norwegiania käyttäen.

Halvimmat lennot riippuvat kovin matkustusajankohdasta, mutta esimerkiksi momondo.fi:n mukaan hinnat ovat alkaen 76 € / menopaluu.

Vertaile hinnat esim. skyscanner.fi:ssä tai momondo.fi:ssä.

Asumisen hintataso Amsterdamissa

Halvimmalla yöpyy hostellissa, mutta myös 2 hengen hotellihuoneen voi saada alkaen vain n. 40 € hintaan.

Ja lisää maksamalla saa luonnollisesti parempaa laatua ja parempia sijainteja.

Katso Amsterdamin hotellitarjontaa omalle budjetillesi täältä.

 

Liikkuminen

Amsterdamissa kulkevat junat, raitiovaunut, metrot ja bussit. Myös kaupungin kanaaleja pitkin operoivat veneet (joka on yksi tapa nähdä kaupunkia sekin).

Liikkumisen hinnat ovat kuta kuinkin tällaisia:

Schipholin lentokentältä keskustaan juna maksaa 4,20 €.

1 tunnin lippu julkisiin 2,90 €, vuorokauden lippu 7,50 €.

Aktiviteettien hinnat Amsterdamissa

Vaikka Amsterdamin coffee shop -kulttuuria ollaan ajamassa alas kahviloiden lupien vähentämisellä, on kaupunki silti yhä monen pilvenpolttelijan pyhiinvaelluskohde. Hollanti on kenties maailman liberaalein maa, jossa kannabiksen käyttö on sallittua. Se maksaa tyypillisesti vajaan 10 € per gramma, mutta myös halvempia/kalliimpia lajikkeita on myynnissä.

Mikäli ei halua itse askarrella ja kääriä sätkiä, voi coffee shopeista ostaa myös valmiita ”jointteja”, joihin on sekoitettu tupakkaa ja kannabista.

Amsterdam on tuttu myös punaisten lyhtyjen alueestaan. Oman viattomuuden menettäminen maailman vanhimman ammatinharjoittajan kanssa maksaa 50 €.

Vähemmän syntisiä aktiviteetteja:

Anne Frank -museo, sisäänpääsy 9 €.

1 tunnin kanaaliristeily alkaen 16 €.

Hop on hop off -kanaalivene alkaen 24 €. Lippu voimassa 24 tuntia. Voit siis omaan tahtiin hypätä kyytiin ja pois vuorokauden ajan.

Jalkapalloa katsomaan? Ajax Amsterdam näki parhaat päivänsä Litin aikoihin 90-luvulla, mutta kyllä he edelleen pelaavat Amsterdam Arenalla. Liput alkaen 28 €. Mikäli ei ole pelipäivää, voit tehdä stadion-kierroksen hintaan 14,50 €.

Syöminen & juominen

Ruokien hinnat ovat Hollannissa suunnilleen Suomen tasoa. Ravintolassa syöt ja juot hieman edullisemmin sekä oluet nautit baarissa edullisemmin kuin Suomessa.

Yökerhoissa drinkki voi olla tyypillisesti siinä 10 € tietämillä sekä sisäänpääsy yökerhoihin voi olla 10-20 € välimaastossa.

Yhteenveto

Amsterdam ei siis ole hinnoiltaan mikään Lontoo (lue lisää Lontoon hintatasosta), mutta ei myöskään yhtä halpa kuin esim. Berliini (lue lisää Berliinin hintatasosta). Se on siis melko kohtuuhintainen eurooppalainen kaupunkikohde ja ehdottomasti vierailun arvoinen!

PS. Jos tarvitset reissaajaystävällistä luottokorttia, hae vuosimaksuton Norwegian Visa (sen hakee muutamassa minuutissa ja se tulee postitse kotiin yleensä n. viikossa).

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here