Rich Piana – 9 poimintaa tästä naturaali-/vegaanibodarista

Rich Piana on aivan tavallinen amerikkalainen, keski-ikäinen mies, joka harrastaa naturaalikehonrakennusta, sekä noudattaa vegaaniruokavaliota.

No ei nyt sentään.

Piana on vajaa puolitoista sataa kiloa painava, steroideja käyttävä liharekka.

Hän on siis kehonrakentaja, bisnesmies, youtubettaja ja kaikkea siltä väliltä.

Siinä missä suurin osa fitness-alan ammattilaisista nöyrästi kumartavat lisäravinnefirmojen ja muiden ns. ”auktoriteettien” suuntaan, Rich Piana tekee asiat omalla tavallaan.

Teimme helposti luettavan yhteenvedon miehen ihmeellisestä elämästä 9 pikafaktan muodossa, joten tästä lähtee:

1. Perustietoja

Rich Piana syntyi Kaliforniassa 26 syyskuuta 1971 ja aloitti käymään punttisalilla kypsässä 11 vuoden iässä.

Hänen perheessään äiti ja isäpuoli molemmat olivat kilpatason kehonrakentajia.

Pituus 183 cm ja painoa vaihtelevasti n. 120 – 142 kg tietämillä.

2. Bodausura

Rich aloitti siis treenaamisen jo 11-vuotiaana ja osallistui ensimmäisiin kehonrakennuskilpailuihinsa 15-vuotiaana. Steroidien käyttö tuli mukaan kuvioihin jo 18-vuotiaana.

Hän kävi useissa bodauskilpailuissa, muttei kuitenkaan noussut aivan sinne maailman terävimpään kärkeen, eli Mr Olympia -tasolle. Viimeisimmät kisansa hän kävi tiettävästi vuonna 2009.

3. Bodari, joka myöntää steroidit – mitä ihmettä?

Kehonrakentajat yleensä vaikenevat dopingista ainakin näistä parista syystä:

  • Roinan käyttö on laitonta heidän kotimaassaan, joten he eivät halua ylimääräisiä ongelmia virkavallan suunnalta.
  • Sponsorit, eli lisäravinnefirmat eivät tykkää.

Tämä jälkimmäinen on jokseenkin hauska juttu. Bodaus on kenties maailman terveydelle haitallisin urheilulaji, mutta silti nämä massamonsterit promotoivat hyvinvointia ja terveellisiä elämäntapoja.

Joka tapauksessa, Rich Piana on poikkeus. Hän puhuu jopa Instagram-päivityksissään ohimennen mainiten mitä aineita on juuri kehoonsa syöttänyt.

Piana on itse bisnesmiehiä, eli osaa tienata rahaa ilman, että olisi jonkin ulkopuolisen sponsorin talutusnuorassa. Osittain tästä syystä hänellä on varaa olla rehellinen myös roinaushommista.

 

4. Rich Piana haukkuu bodaus-kisojen järjestäjät

Kansallisen tason kehonrakennuskilpailuissa voittajille tyypillisesti annetaan halpa pokaali ja siihen päälle kenties pussillinen heraproteiinia. Eli harvoin on tarjolla mitään rahallista korvausta.

Kilpailijat joutuvat yleensä vielä maksamaan osanottajamaksun kilpailuun osallistuessaan.

Mitä tekevät katsojat? Maksavat luonnollisesti hyvän hinnan päästessään katsomaan näitä kilpailijoita.

Eli järjestäjät käärivät kaikki rahat ja kilpailijat jäävät halvan heraproteiininsa kanssa vatsa sekaisin ihmettelemään, että mitäs ihmettä juuri tapahtui? Esimerkiksi bändi kun menee soittamaan keikkapaikkaan, niin kyllähän he ottavat suhteessa aika ison siivun niistä pääsylipputuloista.

Tästä skenaariosta Rich Piana on avautunut ja on vaatinut järjestäjiä antamaan isompia siivuja itse ”artisteille”, eli kilpailijoille.

 

5. ”Whatever it takes” ja ”5%” -mentaliteetti

Tätä nykyä miehellä on ”Rich Piana 5% Nutrition” -lisäravinnebrändi. Hänen henkilökohtaiseen ja yrityksensä brändiin kiteytyy vahvasti nämä kaksi sanontaa.

”Whatever it takes”, eli kutakuinkin sitä, että tavoitteiden eteen tehdään ihan mitä tahansa, jotta ne saavutetaan. 5% -merkintä viittaa 5 prosentin kansanosaan, joka on osa tätä ”jengiä”, joka tekee kaikkensa tavoitteiden eteen.

Rich Piana 5%
Kuvakaappaus: rich-piana.com

Katso Pianan tuotteet Fitnesstukusta.

6. Ulkonäön kohennus

Ensialkuun ihan yleinen havainto:

2010-luvun keski-ikäistyville miehille on tapahtumassa jotain erikoista. Yhteiskunnan ulkonäkökeskeisyys on vahvasti läsnä myös tässä ikäluokassa ja ei ole mitenkään tavatonta, että 30, 40 ja jopa 50-vuotiaat menevät yhtäkkiä täyteen fuckboy-moodiin kauneudenhoidossaan.

Kuinka Rich Piana on sitten rakentanut tämän ulkomuodon? Kuvien ja hänen omien kertomustensa perusteella kroppaa on muokattu mitä monipuolisimmilla keinoilla.

Hänen hauiksissa ja ojentajissa on epäilty olevan syntholia enemmän kuin minkään maan laki sallii, mutta tätä hän ei oikein suostu myöntämään. Hän kertoo kokeilleensa syntholia, mutta tarina käsien turpoamisesta jää hieman mysteeriksi.

Kuva, jonka Rich Piana (@1dayumay) julkaisi

 

7. Piana tekee nuorista läskejä?

Tavallisilla ihmisillä, varsinkin nuorilla on tapana ottaa tällaisten auktoriteettien sanomisia herkästi tosissaan.

Legendaarisessa Mutant-lisäravinnefirman videossa hän kehotti katsojia juomaan jopa 3000 kcal edestä sokeripitoista massanlisääjäjuomaa PÄIVÄSSÄ. Mottona tietenkin:

”Come on guys, if you wanna get big, you gotta eat big!”

Tammikuussa 2016 Piana aloitti pienen bulkin ja siinä samalla pyysi Youtube-seuraajiaan toteuttamaan samaa ohjelmaa. Hän kuvaili tuntemuksiaan muun muassa näin:

”2016 – that’s gonna be the the year to get fucking huge!”

Tavoitteena oli siis rakentaa 30 paunaa, eli vajaa 14 kg lihasta 3 kuukaudesssa. Jokainen kriittiseen ajatteluun kykenevä tietää, että tällainen temppu vaatii 99,99% ihmisen kohdalla steroidien käyttöä.

Pieni huumorinpalanen Youtubesta:

Pianan bulkki
Kuvakaappaus Youtube-kommentista

Eli kun videon katsojista 99 % on aivan tavallisia satunnaisia kuntosaliharrastajia ja sitten aletaan tosissaan juomaan massanlisääjää, niin siitä ei harvoin muuta seuraa kuin tikittäviä 2-tyypin diabetes-pommeja.

 

8. Meni naimisiin hihattomassa

Sitten hieman kevyempiin aiheisiin ja bodarimuodin pariin:

Bodarit ovat yleensä aktiivisia hihattomien paitojen käyttäjiä. Rich Piana ei tee poikkeusta. Hänen hääpukunsa oli ikäänkuin puvun näköinen, mutta housut olivat shortsi-malliset ja yläosa oli tottakai hihaton:

9. Youtube-tempaukset

Piana on markkinointimiehiä. Hän osaa herättää huomiota erilaisilla Youtube-tempauksillaan. Tässä pari poimintaa:

8 tunnin käsitreeni (Linkki videoon)

Kyllä, 8 tuntia ojentajia ja hauiksia sekä treenin aikana 16 kappaletta proteiini/hiilari-sheikkiä.

Penkkipunnerrus & oluenjuontikilpailu (Linkki videoon)

Tässä Piana ja toverinsa ottavat kilpailun, jossa tehtävänä on nostaa 20 toistoa 100 kg penkissä, jonka jälkeen juoda yksi tölkki bisseä.

Tsekkaa miehen Youtube-kanava täältä.

2 KOMMENTIT

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here