Kamerakopteri haussa? Tässä poimintoja 4 eri hintaluokasta

Tässä artikkelissa yleinen hintakatsaus dronejen ihmeelliseen maailmaan.

Esittelemme 4 eri hintaluokkaa, jossa halvin kamerakopteri maksaa muutaman kympin ja kallein monta tuhatta euroa.

Dronen lennätys uusilla ja edistyneillä vehkeillä melko helppoa puuhaa, mutta niin on sen kolaroiminen ja pudottaminenkin.

Suomalainen mies ei tunnetusti käyttöohjetta avaa, mutta kamerakopterien kohdalla se on enemmän kuin suotavaa. Kannattaa opetella ne turvanapit, eli esim. kotiinpaluu -napit tai leijumisnappi, jolla saat rauhoitettua kopterin leijumaan paikoillaan jonkin paniikkitilanteen sattuessa.

Voit toki aloittaa harrastuksen myös pienellä muutaman kympin lelulla, jolla voit opetella sitä raakaa lentotaitoa. Näistä lisää tämän listauksen ensimmäisessä osassa:

Pienen budjetin droneharrastuksen aloitus (20 – 300€):

Haluatko alkaa lentokuvaamaan, mutta et halua sijoittaa siihen liikaa rahaa? Epäröit ostaa yli 1000 euron kopterin ja sitten kolaroivasi sen tuhannen päreiksi heti ensilennolla? Tällöin voit aloittaa halvalla:

Hubsan X4 minikopteri kameralla maksaa Suomessakin vain n. 50 euroa.

Täysin leluhan tämä laite on ja kamerakin täysi susi, mutta homma meneekin lähinnä vain lentelyn opetteluun. Tässä video millaisesta laitteesta on kyse:

Hubsanilla voit opetella sitä rehellistä lentotaitoa ilman mitään elektronisia apuvälineitä, joita esimerkiksi kalliimmissa droneissa on jo kiitettävästi.

Halpoja droneja saa myös Banggoodin EU-varastolta (15% ale tämän linkin kautta, kun tökkäät BG15%OFF -koodin kassalla)

Kun mennään tästä hieman kalliimpiin tuotteisiin, on niissä edelleen kamera ns. kiinteästi dronessa kiinni. Jos haluat vakaata videokuvaa ja liikuttaa kameraa lennon aikana, pitää katsella gimbaalilla varustettuja koptereita, esim. Cheerson CX-20:

CX-20:een tosin pitää ostaa gimbaali ja kamera (GoPro tai vastaava ”feikki” esim SJ5000 tai Xiaomi Yi) erikseen.

Tällaisen kombon saa Kiinasta n. 300 euroon.

Lue myös:
5 GoPro-yhteensopivaa kopteria
9 parasta kiinalaista nettikauppaa

Keskisuuren budjetin kamerakopterit (500-1000€)

Tähän luokkaan asettuu sitten maailman tunnetuimman dronevalmistajan, eli DJI:n perusmallit. Yksi mainitsemisen arvoinen laite voisi olla juuri ”vanhentunut” Phantom 3 Advanced -malli, joka irtoaa Suomestakin alle 1000 euroon.

Dronena se on laadukas ja helposti lennätettävä. Ainoana miinuksena isoveljeensä, Professional -malliin verrattuna, siinä on huonompi kamera. Tosin Professional -mallikin saattaa pian tipahtaa alle tonnin hintaluokkaan, koska mallista on juuri tuloillaan 4 versio, josta alempana lisää..

[Päivitys 11.8.2016]: Tähän kategoriaan menee myös juuri julkaistu Xiaomin drone, josta voit lukea lisää tästä artikkelistamme.

 

Paras kamerakopteri harrastekäyttöön (+/- 1500 €)

Tämä luokka on sinulle, joka ostat aina sen iPhonen tai Samsungin lippulaivamallin. Arvostat hyvää laatua ja käyttäjäystävällisyyttä. Jos haluat nopean vastauksen siihen mikä kamerakopteri kannattaa ostaa: osta DJI Phantom 4 n. 1500 eurolla ja sillä selvä.

Tässä DJI:n esittelyvideo:

Tässä 1000-1500 € hintaluokassa DJI:n vakavin kilpailija on Yuneec.

DJI on kuitenkin se turvallisin ja varmin vaihtoehto. Yuneecin Q500+ 4K:ssa tosin on yksi kätevä ominaisuus – nimittäin irroitettava kamera, jota voi käyttää myös videokamerana maanpäällisessä elämässä.

Lue myös DJI Phantom 3 vs. Yuneec Q500+ 4K -juttumme, jossa aiheesta lisää.

3D Robotics on jenkkifirma, joka on myös tehnyt kopterinsa tähän hintakategoriaan, mutta heidän lippulaivamallinsa, 3DR Solo, floppasi. Se on liian kallis sekä siinä ei edes tule kameraa mukana (pitää erikseen kiinnittää esim. GoPro HERO 4).

Ison budjetin kamerakopteri ammattikäyttöön

Teetkö jotain ammattimaisempaa ilmakuvausta? Tai haluat yksinkertaisesta parasta mitä markkinoilla on tarjota?

Sitten kannattaa tutkailla DJI Inspire 1 -kopterisarjaa ja sen eri kameraversioita. Sen lento-ominaisuudet eivät ole ainakaan paperilla sen kummoisemmat kuin uuden Phantom 4:n, mutta kameraihmisille sieltä löytynee mielenkiintoisia kameravaihtoehtoja. Hintaa Inspirelle kertyy kamerasta ja mallista riippuen n. 2900 – 4400 US$ suoraan DJI:ltä ostettaessa.

Se on melko jämäkkä kamerakopteri verrattuna näihin yllä mainittuihin kuluttajatuotteisiin. Painoa sillä on n. 3 kg siinä missä Phantom 4 on vain 1,4 kg. Painon luoma vakaus kenties näkyy esim. seuraavan videon kaltaisissa tilanteissa.

Valaistus ei mikään kaunein, mutta ehkä mieltä laajentavin juttu on se, kuinka pirun vakaasti kopteri kulkee noinkin kovassa tuulessa avomerellä.

Päivitys 04/2016: Lue myös uudesta DJI Matrice 600:sta, joka on toinen elokuva- ja tv-alan ammattilaisille suunnattu kopteri.

Toivottavasti siitä jotain uutta ajatusta irtosi dronekaupoille. Lukaise seuraavaksi esim.: 7 käyttötarkoitusta droneille!

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here