Sähkörullalauta alle ensi kesäksi? Esittelyssä 5 sähköskeittilautaa

Sähkökäyttöiset ihmisliikuttimet yleistyvät maailmalla ja Suomessa kovaa vauhtia.

Tässä artikkelissa otetaan sähkörullalauta tarkastelun alle – pääasiassahan nämä ovat longboardeja, mutta myös pienempiä cruiser-mallisia lautoja sekä isorenkaisia offroad-lautoja löytyy markkinoilta.

Laitetaan heti ensialkuun tiivistys, mistä tällaisissa sähkörullalaudoissa on kyse:

 • Huippunopeus tyypillisesti n. 20-30 km/h
 • Nopeutta ohjataan langattomalla kauko-ohjaimella (yleensä vain kaasu & jarru -vipu)
 • Akku kestää n. 10-30 km ajelun (jonka jälkeen manuaalinen potkiminen tietenkin mahdollista)
 • Hinnat tällä hetkellä plus-miinus 600 € paikkeilla, parhaat mallit reilun tonnin.

Sitten vähän hifimpää informaatiota:

 • Moottori on yleensä vain yhdessä takarenkaassa, nykyään järeämmissä malleissa 2 renkaassa.
 • Joissakin malleissa moottori on suoraan renkaan jatkona (direct drive), joissakin malleissa voimansiirto tapahtuu pienen hihnan kautta.
 • Moottorien tehot yleensä välillä 400-1800W.

Parhaat valmistajat?

Brutaalin nopeita (ja kalliita) lautoja valmistavat ainakin Boosted, Evolve Skateboards ja Enertion Boards. Jälkimmäinen näistä on tiettävästi ensi vuoden puolella julkaisemassa Raptor 2 -lautaa, jonka huippunopeus on 45 km/h.

Näitä merkkejä on kuitenkin melko heikosti saatavilla Euroopassa. Ja yli 1k€ sähköskeittilautaan laittavia ihmisiä taitaa Suomessa olla aika niukasti..?

Laitetaan siis hieman kohtuuhintaisempia vaihtoehtoja listaten:

5 sähkörullalautaa, jotka ovat tilattavissa Suomeen nyt

1. Yuneec E-GO & E-GO 2

Kuvauskoptereista tuttu valmistaja, Yuneec, tekee myös maan pinnalla operoivia menopelejä.

2014 julkaistiin E-GO Longboard ja nyt 2016 julkaistiin sen seuraajamalli E-GO 2. Laitteet ovat teknisesti ottaen täysin samanlaisia. Kyseessä on yhdellä 400W moottorilla varustettu lauta, joka painaa 6,3 kg.

Yuneec sähkökäyttöinen rullalauta

E-GO oli puhtaasti longboard-mallinen, uusi E-GO 2 on puolestaan hieman käyristetty toisesta päästä. Onko tämä nyt sitten ”skateboard” vai ”cruiser” pro-kielellä – sitä ei tämä juntti osaa sanoa. Parit speksit vielä:

 • Kantama 1 latauksella 30 km
 • Huippunopeus 20 km/h
 • Moottori 1 renkaassa
 • Ohjaus tapahtuu pienellä kauko-ohjaimella

E-GO 2:ta saa ostettua esim. Teknikmagasinet.fi:stä.

 

2. Airwheel M3 – myös kevyeen offroad-käyttöön

Airwheel M3Airwheel on yritys, joka valmistaa lukuisia erilaisia sähköajoneuvoja. Näistä yksi on tämä offroad-henkinen sähkörullalauta, jolla voi piipahtaa myös asfaltin ulkopuolella.

 • Paino 11,5 kg
 • Maksimikuorma 100 kg
 • Huippunopeus n. 20 km/h
 • Moottori 1 renkaassa

Osta esim. Coolstuff.fi:stä.

 

3. BenchWHEEL – tehokas sähkölongboard kohtuuhintaan

benchwheel longboard

Tässä on kova longboard hintaisekseen.

BenchWHEEL on kiinalainen valmistaja, jota saa myös Suomesta. e-ville.comin Suomi-varastolta saat laitteen alle 600 eurolla. Jotain speksejä BenchWHEEListä:

 • 2 moottoria – 1 per takarengas. Yhden moottorin teho 1800W
 • Paino 7,8 kg
 • Kestää max. 120 kg kuskia
 • Huippunopeus n. 25 km/h

 

4. Kiinalaiset ”nimettömät” sähkökäyttöiset rullalaudat

Sähkö skeittilauta Kiinasta

AliExpressistä Kiinasta löytyy myynnistä joitain, lähinnä merkittömiä sähkörullalautoja. Esimerkiksi tämä melko pieni lauta, joka irtoaa n. 330 € hintaan.

Tosin Kiinasta tilatessa siihen tulee päälle ALV, kun/jos se jää Suomessa tulliin. Ja päälle saattaa tulla vielä tuontivero, joka lienee muutaman prosentin. Eli reilun 400 € hintaan sen saa Suomeen.

Saman näköisiä lautoja näyttää olevan monen eri nimen alaisuudessa – sen takia lähinnä tuo alaotsikko ”nimettömät”. Eli siellä jokin tehdas puskee lautoja pihalle ja myyjät sitten ”brändäävät” sen omiin nimiinsä. Näissä kannattaa hieman suhtautua varauksella siihen laatuun ja kestävyyteen (ellei sitä joku myy ”eurooppalaisella” takuulla).

 

5. Skatey – hollantilainen valmistaja

Skatey on tehnyt sähköskeittilautoja jo vuodesta 2011. Heiltä löytyy useamman mallista lautaa – on longboardeja, cruisereita sekä isompirenkaisia off road -malleja. Löytyy myös yksi halpa malli lapsille, jossa potkua on 150W ja hintaa alle 300 €.

Näitä löytyy esim. Saksan Amazonista, mutta asiakkaiden kokemuksia tai tuoreita Youtube-videoita näistä ei tunnu olevan juurikaan. Eli siinä mielessä lienee varmempaa katsoa esim. kohtaa 2 ja 4.

Lopuksi..

Jos olet tee-se-itse -henkinen säätäjä, on mahdollista ostaa osia, joilla teet sähköttömästä rullalaudasta sähköllisen. Esimerkiksi tuo ylempänä mainittu Enertion Boards myy tällaisia kittejä.

Oikeastaan näistä laudoista ja niiden moottoreista voi rakentaa vaikka ja mitä. Tässä todistetta loppukevennyksen myötä (e-villen Benchwheel-tuotesivulta bongattuna):

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here