Dubain hintataso – esimerkkihintoja Emiraatteihin!

Yhdistyneet Arabiemiirikunnat ja varsinkin sen tunnetuin kaupunki, Dubai, on tunnettu luxuksestaan, mutta ei reissumies tai -nainen siellä (välttämättä) konkurssiin joudu.

Puhutaan siis Dubain hintatasosta matkailijan näkökulmasta.

Paikkahan on hieno (joskin hieman kyseenalaisella työvoimalla rakennettu) ja kenties lähin paikka Suomesta käsin päästä talvella lämpimään – mikäli Thaimaa tai muut kaukaisemmat kohteet eivät ole se oma juttu.

Arabiemiraateissa rahayksikkö on Dirhami (AED). 1 euro on n. 4,1 AED.

Halvalla Dubaihin?

Pääset Helsingistä Dubaihin halvimmillaan yleensä n. 250 euron hintaan menopaluu. Esimerkiksi Turkish Airlines lentää 1 pysähdyksellä Dubaihin n. 12 tunnissa.

Lentojen hintataso riippuu ihan ajankohdasta, mutta mitä aiemmin varaat, sitä parempi. Lennot kannattaa aina vertailla esim. skyscanner.fi:ssä.

Majoituksen hintataso Dubaissa

Dubaista löytyy yksi maailman luxuriöösimmistä hotelleista – Burj al-arab, jota on tituleerattu jopa 7 tähden hotellina. Siellä halvinkin huone maksaa reilun 1000 euroa per yö.

Oletan kuitenkin, että kaipaat jotain halvempaa majoitusta.

Dubaissa ei ole niinkään hostelleja reppureissaajan budjetille, mutta normaaleja edullisen tason hotelleja löytyy. Katso vaikka listaamamme 7 halpaa hotellia Dubaissa.

Ulkouima-altaalla varustetun 4 tähden hotellin saa alkaen n. 90 € per yö (2 hengen huone).

Katso täältä hyviä hotellitarjouksia Dubaihin.

Rannalla sijaitseviin hotelleihin majoittuminen on Dubaissa melko kallista. Mutta mikäli reissubudjetti kestää, katso listaamamme 6 hyvää rantahotellia Dubaissa.

Liikkumisen hinta

Lentokenttäkyyti Dubain lentokentältä keskustaan maksaa:

 • Taksi alkaen n. 20 AED (5€) – riippuu mihin päin kaupunkia matka käy
 • Metro maksaa käsittääkseni max. 6,50 AED per kyyti (n. 1,50 €) tai sitten voit ostaa päivälipun 14 AED (n. 4 €) hintaan, jolla voit suhata ympäriinsä mielin määrin.

Taksi on Dubaissa melko edullinen, kuten tuosta lentokenttäkyydistä voi päätellä. Bensahan maksaa tässä öljyvaltiossa vain n. 0,50 € per litra.

Entä kiinnostaisiko vuokrata Lamborghini päiväksi? Dubaista löytyy monenlaisia superautoja myös vuokrattavaksi, mikäli sinulla on vähintään 25 vuotta ikää ja luottokortissa tarpeeksi krediittiä. Päivävuokra Lambolle on alkaen n. 1000 euroa.

Nähtävyyksien / aktiviteettien hintoja

Lomalla pitää tietenkin päästä tekemään jotain muutakin kuin rannalla makoilua. Tässä muutamia esimerkkejä, jotka antanevat suuntaa-antavaa arviota hintatasosta:

Burj Khalifa -näköalatasanne

Sinulla on mahdollisuus mennä maailman korkeimman rakennuksen (828m), eli Burj Khalifan näköalakerroksiin, joko:

 • 128. kerrokseen – maksaa alk. 125 AED (30€) per aikuinen
 • 148. kerrokseen – maksaa alk. 350 AED (85€) per aikuinen

Tarkemmat hinnat, jotka riippuvat vierailuajasta ja -päivästä, löydät heidän nettisivuiltaan täältä.

Aquaventure Waterpark (vesipuisto)

Vesipuistoihmisille löytyy esim. Aquaventure Waterpark – yksi fiilistelyvideo paikasta esim. täällä! Sisäänpääsymaksut:

 • yli 1,2 metriä pitkä henkilö: 260 AED (63€)
 • alle 1,2 metriä pitkä henkilö: 215 AED (52€)

Aavikolle mönkijällä/maasturilla/enduropyörällä

Mönkijä- ja maasturifanit voivat lähteä aavikolle ajamaan hiekkadyyneille. Esimerkiksi 4 tunnin maasturisafari maksaa alkaen n. 50 € per henkilö.

Dyyneillä on siis mahdollista laskea vaikkapa lumilaudalla tai ajaa mönkijällä/enduropyörällä. Enduropyöräilystä kiinnostuneille, esim. mx-academy.com vuokraa Honda CRF 250 -pyöriä alkaen n. 800 AED (1,5 tuntia), eli pari sataa euroa.

Lue myös: Dubain 5 huikeinta ostoskeskusta

Ravintolat, ruoka ja juoma?

Dubai on tunnettu kalliista ravintoloistaan, mutta löytyy tarjontaa myös pienemmälläkin budjetilla – jopa ihan säästäväisimmille reppureissaajille. Alkoholi sen sijaan on perskeleen kallista sekä sitä on varsin huonosti saatavilla. Viinan ystävän kannattaa siis suunnata alkoholiin leppoisammin suhtautuviin matkakohteisiin.

Alkoholia on lähinnä saatavilla vain hotellien baareissa/ravintoloissa sekä tietyissä kaupoissa.

Suomalaiselle matkailijalle hintataso on melko samanlainen kuin Suomessakin. Tosin pikaruoka on halvempaa, esim. paikallinen suosikki ”Shawarma”, joka maistuu todennäköisesti kebabin ystäville.

Al Diyafah Road on tunnettu katu, josta löytyy halpaa iranilaista, libanonilaista ja intialaista ruokaa muutamia mainitaksemme.

 

Reissubudjetti Dubaihin?

Eli, kuvitellaan lopuksi vielä, että oikein säästäväinen reissaaja tekee 1 viikon matkan Dubaihin, paljonko se tulee maksamaan?

 • lennot 250€
 • hotelli 7*50€ = 350€ (jaettuna reissukaverin kanssa) -> 175€ per henkilö
 • Ruokaan 20€ / päivä = 140 €
 • Liikkuminen metrolla 4€ / päivä + muutama taksikyyti = pyöreästi 50€
 • Nähtävyydet/aktiviteetit 20 € / päivä = 140€

Yhteensä: 755 €

Aika summan mutikassa heitetty arvio, eikö? Todennäköisesti voit laskea reilun tonnin reissubudjetiksi shoppailuineen kaikkineen. Reissussa sitä rahaa aina menee jatkuvasti sinne tänne.

Oli miten oli, kulutustottumuksia on erilaisia, mutta toivottavasti saat tästä jotain hajua Dubain hintatasosta ja pohjaa sen oman reissubudjetin laskemiseen!

PS. Jos tarvitset reissaajaystävällistä luottokorttia, hae vuosimaksuton Norwegian Visa (sen hakee muutamassa minuutissa ja se tulee postitse kotiin yleensä n. viikossa).

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here