Banggood kokemuksia ja arvostelu (elektroniikkaverkkokauppa)

Tässä artikkelissa Banggood kokemuksia ja tietoutta tästä elektroniikkaan keskittyvästä verkkokaupasta.

Banggood on Kiinan Guangzhousta ponnistava verkkokauppa, joka myy tavaraa ympäri maailmaa – myös Suomeen.

Kuten muissakin kiinalaisissa verkkokaupoissa, Banggoodissa on tuotteita aivan laidasta laitaan, mutta pääpaino tuntuu olevan elektroniikassa.

Banggood valikoima

Eli BG:ssä on sitä tavaraa ihan kaikenlaista – yhteensä yli 150 000 eri tuotetta.

On vaatteita, laukkuja, puhelintarvikkeita, koruja, leluja ym. Perus krääsää, jota kansalaiset yleensä tilaavat eBaysta, AliExpressistä ja Wishistä.

Banggood on etenkin elektroniikasta kiinnostuneelle mielenkiintoinen kauppa. Ihan HC-harrastajalle/nikkaroijalle löytyy kaikenlaista osaa ja työkalua omiin tee-se-itse -projekteihin.

Drone racingia harrastavat löytävät koptereita ja niiden osia. Lisäksi löytyy mainstreamimpaa tavaraa kuten tabletteja, mini-PC:itä ja älypuhelimia. Jos kiinalaisen älypuhelimen tilaaminen kiinnostaa, lue aiheeseen liittyvä oppaamme täältä.

Toimitusaika

Banggoodilla on pääasiassa 3 eri lähetyspaikkaa, joista Suomeen voi tilata käytännössä kahdesta:

  • Kiinan/Hongkongin varastolta, jolloin toimitusaika on 7-25 työpäivää
  • EU-varastolta, jolloin toimitusaika 7-10 työpäivää.
  • USA:n varastolta lähetetään vain Amerikan mantereelle.

Postimaksut ovat yleensä ilmaiset ainakin Kiinasta lähetettäessä. Joihinkin tuotteisiin postimaksut tulee päälle (jonka suuruus näkyy jo tuotesivulla).

Maksutavat

Banggoodin maksutavoista suosittelemme ainoastaan PayPalia. Se on turvallinen ja nopea tapa maksaa netissä.

PayPal antaa myös ostajan turvaa, mikäli tuote on saapuessaan viallinen, tai itse verkkokaupan asiakaspalvelu ei ole yhteistyökykyinen. Erään lukijamme PayPal pelasti, kun itse kauppa (Gearbest) ei ollut oikein yhteistyökykyinen ratkaisemaan ongelmaa tuotteen kanssa.

Eli rekisteröidy PayPaliin, jos et ole niin jo tehnyt.

Banggood takuu & palautukset?

Kiinasta tilaaminen on usein pientä uhkapeliä – ainakin kalliimpien tuotteiden kohdalla. Syystä että mikäli siihen kalliiseen älypuhelimeen, kameraan tai muuhun arvokkaampaan tuotteeseen tulee vikaa, pitää se yleensä lähettää omaan piikkiin Kiinaan asti.

Banggoodiin voi tiettävästi takuupalauttaa sille varastolle, josta tuotteen on tilannut. Eli EU-varastolta tilatessa palautus Englantiin. Takuuasioista löytyy tarkemmat selitykset englanniksi täältä.

Muista ainakin tämä:

mikäli tuote saapuu viallisena, ilmoita siitä heti (3 päivän sisällä) kuvien kera Banggoodiin. Tällöin saatat saada heti korvaavan tuotteen (mutta saatat joutua myös lähettämään saamasi tuotteen takaisin). Mitä nopeampaa hoidat, sitä parempi lopputulos yleensä.

Banggood EU-varasto

Banggoodilla, kuten monilla kiinakaupoilla tänä päivänä, on varasto myös EU:n alueella, tarkemmin sanottuna Iso-Britanniassa.

Sieltä saat tavarat nopeampaa sekä ilman tullin kanssa säätöä. Kun tavara lähtee EU-maasta, on ALV ja tulliasiat jo kunnossa eikä niistä koidu lisäkuluja.

EU-varastolla tosin tuotevalikoima on usein aika niukkaa verrattuna Kiinan valikoimaan.

EU-sivusto on osoitteessa eu.banggood.com ja vaikka selaisit ihan pääsivua, Banggood.comia, voit silti jokaisen tuotteen kohdalla nähdä, millä varastoilla tuotetta on saatavilla:

Banggood EU

Ja kuten huomaat, Banggoodissa ei ole ilmaisia postikuluja kaikkiin tilauksiin. Yllä oleva esimerkki on action kamerasta ja mikäli tuote on raskaampi, myös postikulut ovat kalliimmat.

Banggood & tulli Kiinan varastolta tilatessa

Suomeen tilattaessa saat täysin verovapaasti alle 22 € tilaukset.

Jos tilaus menee yli sen, saattaa paketti jäädä tulliin, jolloin joudut maksamaan 24 % ALV:n päälle.

Eli jos ostat vaikka 60 € tabletin Kiinan varastolta, maksat 60 € Banggoodille ja Suomen päässä tullille 0,24 * 60, eli noin 14 €.

Yli 150 € tilauksissa saattaa tulla ALV:n päälle myös tullimaksu, riippuu mitä tuotteita tilaat. Elektroniikka tosin yleensä on 0 % tuontivero, joten esim. älypuhelimiin tulee ainoastaan tuo ALV osuus lisäksi. Aiheesta lisää tullin sivuilla.

Jos tilaat useamman halvan (alle 22 € per tuote) tuotteen, tee näin:

Älä tilaa niitä yhdessä tilauksessa, vaan tee useampi erillinen tilaus. Jos tilaisit esim. 15 € ja 20 € tuotteet samassa tilauksessa, veloittaisi Suomen tulli sinulta ALV:ia 35 € mukaan. Jos tilaat ne erikseen, ei ALV:ia tarvitse maksaa.

Jotkut kiinakaupat, esim. suomalainen e-ville.com tiedostaa tämän ja he pakkaavat paketit aina erikseen, mikäli mahdollista, mutta Banggoodia ei sinänsä kiinnosta Suomen ja eri maiden tullikäytännöt, joten he saattavat pakata kaiken samaan pakettiin.

Roinasen toimituksen Banggood kokemuksia

Ensimmäinen tilauksemme meni sujuvasti ilman ongelmia:

Banggood ostokset

Eli EU-varastolta lähti tilaukseen edukkaita action kamera -kiinnikkeitä ja paketti tuli noin viikossa.

Paketti tuli perikiinalaiseen tyyliin, jätesäkin riekaleeseen käärittynä:

Banggood tilaaminen

Eli ei mitään glamouria, mutta kamat tuli ehjänä perille ja tavara on laadukasta ja käyttökelpoista hintaansa nähden.

Banggood tilaus

Entä millaisia Banggood kokemuksia sinulla on? Miten on asiakaspalvelu toiminut mahdollisissa takuu-/palautusasioissa? Paa kommenttia alle!

JAA

KOMMENTOI