GearBest kokemuksia ja vinkkejä! (verkkokauppa-reportaasi)

Oletko ajatellut tilata jonkinlaista elektroonista shittiä, vaatteita tai muuta kampetta Kiinasta?

Tässä artikkelissa esittelen kiinakaupan nimeltään GearBest ja hieman omia kokemuksia sieltä tilaamisesta.

GearBestin suosituimpia tuotteita (heidän top-hakujensa perusteella) ovat älypuhelimet, tv-boksit, älykellot ynnä muut elektroniset härpäkkeet.

Mutta GB ei ole pelkästään elektroniikkakauppa, vaan siellä on kaikkea mahdollista aina sisustus- ja puutarhatarvikkeita myöten. Löytyypä sieltä myös HER-osasto, joka keskittyy pelkästään naisten muotiin.

Tämän hetkiset (lähinnä elektroniikkavempain) -tarjoukset kannattaa tsekata heidän Deals-osastolta.

Tässä ensiksi muutamia pikafaktoja GearBestistä:

 • Ilmaiset toimituskulut useimpiin tuotteisiin (raskaammissa tuotteissa yleensä lisämaksu)
 • Toimitusaika ilmoitetaan yleensä 15-30 työpäivää (itselleni tuli n. 9 päivässä) – voi olla pidempikin!
 • Maksutavat: PayPal (suositeltavin), Visa, Mastercard, Diners Club (ja pari muuta tuntemattomampaa). En tiedä käykö Visa Electron suoraan kassalla, mutta ainakin PayPaliin se käy!

 

Gearbestin eri varastot (Kiina vs. EU)

Tätä nykyä moni kiinalainen verkkokauppa omaa varaston myös EU:n sisällä. Tässä etuna ovat tietenkin nopeammat toimitukset Suomeen sekä monesti hieman halvemmat hinnat (verrattuna siihen, että kalliimpaan Kiinasta tulevaan tuotteeseen maksaisit alv:n ja tullin päälle).

Jos et ole tulliasioista vielä selvillä, kannattaa lukaista nämä 4 vinkkiä kiinasta tilaamiseen.

Näet kätevästi jokaisen tuotteen sivulta, mikäli katselemasi tuote on saatavilla EU-varastolta vai ei. Täppää vain haluamasi varasto, niin saatavuus- ja hintatiedot päivittyvät saman tien:

Gearbest EU
Kuvakaappaus esimerkkituotesivulta

Gearbestin takuu ja -palautuspolitiikka

Takuu- ja palautusasiat Gearbestissä toimivat heidän nettisivujensa mukaan seuraavalla tavalla:

3 päivän ”dead on arrival” -takuu

Jos tuote on saapuessaan rikki, kannattaa ottaa välittömästi (3 päivän sisällä paketin vastaanottamisesta) yhteys Gearbestiin. Tällöin he korvaavat rikkinäisen tuotteen palautuksesta aiheutuneet postikulut.

45 päivän palautusoikeus

Jos et ole tyytyväinen tuotteeseen, voit palauttaa sen ja saada rahasi takaisin. Mutta, palautuspostikulut joudut maksamaan itse = käytännössä ei kannata palauttaa, koska lähetys on niin kallista (ellei kyseessä ole arvokkaampi tuote).

Jos tuote rikkoontuu 45 päivän sisällä, voit myöskin palauttaa ja saada rahasi takaisin (sama juttu, palautuspostikulut omaan piikkiin)

1 vuoden takuu

Kaikilla tuotteilla on ostopäivämäärästä alkaen 1 vuoden takuu. Maksat itse palautuspostikulut ja GB maksaa postikulut, kun he lähettävät tuotteen uudelleen sinulle.

 

Gearbest vinkkejä & kokemukset

Mielestäni Gearbestin nettisivut ovat erittäin selkeät. Kun kerran laittaa PayPalin käyttövalmiiksi, on shoppailu suorastaan vaarallisen helppoa. Mutta tuosta selkeydestä vielä pari poimintaa, suoraan tuotesivulta selviää siis kaikki tarpeellinen:

Warehouse options: voit valita minkä maan varastolta tuote lähetetään (jos tuotetta on muissa kuin Kiinan varastolla)

Dispatch: päivämäärä, jolloin tuote on Gearbestillä lähetysvalmiina (itse katsoin sellaiset tuotteet, että niitä on samantien tarjolla)

Shipping cost: postikulujen määrä (yleensä ilmainen), tässä kohdassa saat nuolesta valikon auki, jonka alta näet eri postitusvaihtoehtoja Suomeen (ja mikäli tarjolla on esim. nopeampaa postitusta).

Itse tilasin pari tilausta, jotka molemmat tulivat noin 9 päivässä majapaikkaani Saksaan. (yleensä Saksaan ja Suomeen sama toimitusaika-arvio, n. 15-30 työpäivää. Eli tuo alittui reippaasti). Luulin, että molemmat tulevat Kiinasta, mutta toinen tulikin Saksasta (silti kesti n. 9 päivää postitus). Joskus nämä lähetystavat ja -reitit ovat hieman mysteerisiä, mutta pääasia, että tulee perille.

Tuotteet oli pakattu tuollaisiin peruskiinalaisiin muovisäkkeihin ja aivan ehjänä tulivat:

Gearbest toimitus

Toinen tilaus piti sisällään laajakuvalinssin järjestelmäkameraan (hintaa n. 11 €) sekä toinen sitten Eken H9 action kameran.

Eli mallikkaasti sujui omat tilaukset. Mites sinulla? Raportoi toki alle omat kokemuksesi, oli ne sitten hyviä tai huonoja.

21 KOMMENTIT

 1. Älkää missään nimessä tilatko mitään tästä kaupasta: https://www.sitejabber.com/reviews/www.gearbest.com#7983?utm_content=text%3A%20see%20which%20review

  Tuotteen palautuksen joutuu maksamaan ostaja itse ja se on vähintään 43 euroa kahteen kiloon saakka. Tuotteita, joissa on akku tai paristot sisällä Posti ei suostu edes postittamaan.
  Gearbest tarjoaa ainoastaan 15€ hyvitystä ennen tuotteen palautusta ja koko hyvitystä, mistä ei ole takeita edes Paypallin kautta, vasta kun ovat saaneet tuotteen koskemattomana takaisin.

  • Wtf. Eikö mennyt siihen 3 päivän DOA-takuuseen? Maksoitko PayPalilla? Jos kyllä, onnistuneeko avata valitus sitä kautta?

 2. En tehnyt reklamaatiota 3-päivän sisään, koska kamera toimi moitteettomasti sisällä. Kun testasin sitä myöhemmin ulkona (ei ollut edes pakkasta) niin se ei käynnistynyt laisinkaan. Lähetin videon tapauksesta gearbestille ja he sanoivat, että kamera on viallinen ja pitäisi lähtettää Kiinaan korjaukseen. En suostunut siihen, koska postikulut ovat liian kalliit kameran arvoon nähden. Nyt ne yritää hyvittää 10$:lla. Maksoin paypallilla. Pitää kokeilla tehdä reklamaatio paypall:n kautta.

 3. Tilasin laservalonheittimen lawn laser light. Toimitus tuli perille noin 20 päivän kuluttua. Muuten hyvä mutta siitä puuttui kauko-ohjain (remote control). Sitten aloitin sähköpostiviestittelyn tavarantoimittajan kanssa. Ainakin 20 viestiä molemmilta. Pyydettiin kuvia tuotteesta, tilauksesta lähetyksestä lähetyslistasta, pakkauksen painosta jne.. Ainakin 10 kuvaa lähetin. Tästä viestien vaihdosta ei ollut mitään apua, aikaa vaan tuhraantui. Lopuksi pyyhkivät kaikki viestit pois , koska ne oli käyty heidän linkkinsä kautta.

  Tällä kokemuksella : EN SUOSITTELE !!

 4. Paypal reklamaatio meni hienosti, Kiitos Paypal. Sain sen verran rahoista pois, kun halusinkin. Gearbest yritti taas minimaalista hyvitystä eli 10e , jota en luonnollisesti hyväksynyt vaan annoin paypal:in tehdä ratkaisun. En suosittele Gearbest:ä kenellekkään.

 5. Tilasin älykellon EU:n varastolta. Tuli kolmessa päivässä noudettavaksi halutusta kohteesta. Täysin ehkä laite. Tilaan jatkossakin.

 6. Muutaman kerran tullut tilattua ja tavara on aina vastannut kuvausta ja toiminut, sekä tuotteet tulleet joka kerta nopeammin perille kun esimerkiksi aliexpressistä. Itselläni ei ole mitään valitettavaa ja tilaan jatkossakin mikäli jotain tilattavaa keksin.

 7. Tulipa tilattua ja saatua rikkinäinen tuote. Ilmoitus tehty 3pvän sisällä postinoudosta. Katsotaan miten homma etenee.

 8. Vaatteita tuolta ei kannata tilata, ko’issa ei ole mitään eroa (oli sitten M tai XL koko).
  Tilasin M-koon paidan: oli pieni, tilasin XL-koon paidan: sekin oli pieni (ei mitään eroa M-kokoon). En kuitenkaan palauttanut kun olivat sen verran edullisia.
  Toki kiinakoot ovat huomattavasti pienempiä, mitä Euroopassa, mutta luulisi että M ja XL kokojen paidoissa olisi selkeitä eroja, ei ilmeisesti.

 9. Takuu ei todellakaan toimi,älä osta mitään kallista,ostin kuvauskopterin ja kameran vakaaja (gimbal) ei toimi,3kk odotettu takuusta uutta,ei taida tulla ikinä.

 10. Takuuasioissa itselläkin ongelmia. Ostin tammikuussa kaikkine kuluineen 120€ hintaisen puhelimen EU varastolta. Nyt puhelin sammuilee yllättäen vaikka akkua olisi 90% jäljellä. Tehdasasetukset testattu.

  GearBest ilmoitti että korjaukseen tarvittavia osia ei ole, joten voivat hyvittää minulle 12€.

  Toinen vaihtoehto on valita korvaava samanhintainen tuote ja maksaa siitä 80€.

  Kyseenalaistin yllä olevan ratkaisun ja he pudottivat hintaa 68 euroon. Nyt tarjous on jo aika houkutteleva, vaikkei edelleenkään vastaa käsitystäni laitteelle myönnetystä vuoden takuusta.

  Asian käsittely on vielä kesken.

 11. Tilasin takin kuukausi sitten, eivätkä ole edes lähettäneet tilausta… Tilauksen status on ”prosessing order”

 12. Tilasin cnc minikaivertimen,paketista puuttui muutama osa,joten kokoaminen ei onnistunut.
  No nyt on lähetetty reklamaatiota todella useita sähköpostillisia mutta mikään ei tunnu menevän niiden kaaliin tässä asiassa.
  En suosittele ostamista tästä kaupasta !

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here