Norwegian kokemuksia ja tietoja tästä halpalentoyhtiöstä

Tässä artikkelissa Norwegian kokemuksia ja informaationrippeitä.

Norwegian on hieno firma. Siinä missä muut isot halpalentoyhtiöt, kuten EasyJet ja Ryanair ovat käyneet kokeilemassa Suomessa ja lopettaneet, on Norwegian kasvattanut kohdevalikoimansa Helsingistä lähdettäessä jo yli 120:een.

He toivat toivottua kilpailua niin kotimaan liikenteeseen kuin myös Eurooppaan lähdettäessä. Varsinkin Helsingin ja Pohjois-Suomen väliä reissaavat kiittävät, kun on edullinen vaihtoehto Finnairille ja VR:lle.

Ja tätä nykyä Norwegian laajentaa kovaa vauhtia myös kaukokohteisiin, esim. Amerikkaan ja Aasiaan.

Norwegian lyhyesti

Norwegian Air Shuttle on nimensä mukaisesti norjalainen yritys. Se on Euroopan kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö matkustajamäärissä mitattuna (Ryanairin ja EasyJetin jälkeen).

Suomesta lentäessä kohteita on yli 120 ja suorilla lennoilla se lentää Helsingistä reiluun 30 kohteeseen, muun muassa näihin (04/2017):

 • Kotimaa: Ivalo, Oulu, Rovaniemi, Kittilä, Kemi
 • Eurooppa: 29 kohdetta mm. Budapest, Nizza, Tukholma, Rooma jne.
 • Kaukokohteet: –

He ovat tänä päivänä lentoyhtiön lisäksi myös pankki (Bank Norwegian) ja myöntävät myös suomalaisille lainoja ja luottokortteja. Jos tarvitset esim. reissailuun ja nettiostoksiin luottokorttia, saat haettua Norwegianin Visa-kortin täältä (vuosimaksuton sekä mm. Norskin lentojen varaamisesta kertyy hyvät bonukset). Lue tarvittaessa täältä lisää Norwegian luottokortti kokemuksia.

Mistä varata halvimmalla?

Jos haluaa varmistaa saavansa parhaan mahdollisen hinnan lennoilleen, Norwegianin lennot löytää halvimmalla yleensä sillä perus kaavalla, eli katsoo vain läpi parit hintavertailusivustot (esim. momondo.fi & skyscanner.fi) ja siihen päälle vielä Norwegianin omat sivut.

Asiakaspalvelu

Yleensähän halpalentoyhtiöissä asiakaspalvelu on piilotettu jonnekin lomakkeiden ja kalliiden puhelnnumeroiden taakse. Tämä on tietty ymmärrettävää – kulut halutaan karsia minimiin, jotta itse lennot voidaan pitää mahdollisimman halpana.

Mutta, kyllä siellä asiakaspalvelu päivystää: joko Chatissa (ma-pe virka-aikaan) tai puhelimitse (suomalainen puhelinnumero – maksaa vain paikallisverkkomaksun).

Matkatavarat

Halvimman lipun hintaan sisältyy 10 kg käsimatkatavarat. Jos on ruumaan menevää matkatavaraa, tässä informaatiota:

Norwegianilla on eri lippukategorioita kotimaan, Euroopan ja kaukolennoille. Tässä tiivistetysti minkä verran matkalaukkujen mukaan otto maksaa:

Kotimaan ja Euroopan lentojen hintakategoriat:

Norwegian matkalaukku EU

Kotimaan lentojen matkalaukkuhinnat:

Jos otat LowFareen ruumaan menevän matkalaukun (tai kaksi), ovat hinnat kotimaan sisällä tällaisia:

 • 1 matkalaukku, max. 20 kg 9 €
 • 2 matkalaukkua (á max. 20 kg) 21 €

Eurooppa:

Riippuu hieman kohteesta, yleensä yhden matkalaukun hinta on 9, 18 tai 21 €.

Kaukolennot (Amerikka, Aasia..):

Näissä on hieman eri näköiset hintaluokat ja hinnat:

norwegian matkatavara kaukokohteet

LowFareen matkalaukku (max. 20 kg) erikseen ostettuna maksaa 44 € per laukku tai 96 € per 2 laukkua.

Jos checkaat vasta lentokentällä laukut sisään, ovat ne huomattavasti kalliimpia. Netissä laukut voi lunastaa 6 tuntia ennen lentoa yllä mainittuihin hintoihin (voi siis ostaa myös erikseen jo aiemmin varattuun lentoon).

Tarjoilut lennolla

Minkäänmoista nestettä, edes vettä tai kahvia ei saa ilmaiseksi Norwegianin lennoilla. Ne pitää ostaa erikseen.

Kaukolennoilla sama juttu – kaikki pitää ostaa erikseen tai varata hieman korkeamman hintakategorian lippu, johon kuuluvat ateriat.

WIFI Norwegian lennoilla

Norwegian on edelleen yksi harvoja lentoyhtiöitä, joka tarjoaa WIFI-internet-yhteyttä lennoillaan. Tämä tosin riippuu hieman reitistä, mutta Euroopan sisäisillä lennoilla pitäisi yleensä olla WIFI käytössä ilmaiseksi.

Yhteenveto

Norwegian on usein se edullisin tapa lentää Suomen sisällä kuin myös lähteä Euroopan puolelle. Ja siinä missä Finnairistakin on tullut pikku hiljaa ”halpalentoyhtiö”, on aivan sama lentääkö Norwegianilla vaiko Finskillä.

Entä millaisia kokemuksia sinulla on Norwegianista? Laita kommenttia, jos sinulla on vinkkejä, kehuja tai haukkuja Norwegiania kohtaan.

Ja lue myös:

5 KOMMENTIT

 1. Norwegian on kokemistani lentoyhtiöstä se, joka myöhästelee ja peruu lentojaan useimmin. Palvelulupaukset eivät pidä ja matkustajia jää ilman jatkoyhteyttä lentokentille tai uusi yhteys on tolkuttoman pikän ajan päästä. Norwegian viimeinen vaihtoehto. Parampi ilman.

 2. Sama. Varaudu Norwegianilla ainakin tunnin myöhästymiseen (turha odottaa, että henkilökunta pahoittelisi sitä).
  Muutoinkin matkustamohenkilökunta on tylyä, he ovat vain kiinnostuneet myymään tuotteita eivätkä edes väistä käytävällä.

 3. Ihan sama kuin edelliset kommentit. Lennot HEL-NCE molemmat ovat myöhässä ja sen takia piti maksaa omasta taskusta taksia (muuten jos lennot eivät olisi myöhässä normibussilla onnistuisi). Kolmen tunnin lento ilman edes ilmaista vettä ketuttaa. Puhumatta myöhästymisestä (selite on aikamoinen: ”edellinen lento oli myöhässä”, ja niin joka ikinä kerta).

 4. Olen lentänyt noin kymmenen meno-paluulentoa Norwegianilla eikä koskaan ole ollut myöhässä, ainakaan paljon. Minuuttiluokista puhutaan.
  Sen ilmaisen vedenkin voi ottaa Suomen kentiltä juomapulloon, turvatarkastuksen jälkeen.
  Vaan onneksi on mistä valita. Minulle Norwegian on ollut hyvä ja huomattavan edullinen.

 5. Meillä sekä että, välillä myöhässä, välillä ei. Mutta myöhästelee muutkin lentoyhtiöt, myös Finnair. Viime viikolla Finnair lähti tunnin myöhässä ja paluumatkalla ongelmia ylibuukkauksen vuoksi.
  Norwegianin koneet eivät ole turhaan missään kentällä, eivät halua maksaa siitä. Sitä varten myöhästymisiä on.
  AirBerlin on ollut tähän mennessä pahin. Ostettiin lennot Portugaliin viime joulu-tammikuun vaihteessa. Lentoja muutettiin vähän väliä lentoyhtiön puolelta. Lopulta jouduimme peruumaan koko matkan, kun meni niin mahdottomaksi, kun mukana oli myös vauva. Ostimme uudet liput AirBerliniltä menomatkalle ja tulomatkalle TAPilta. AirBerlin myöhässä. TAP loistava.

KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here